Juniorke prvakinje Balkana

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Balkana za odbojkašice pošto je večeras u finalnoj utakmici u Tuzli pobedila selekciju Bugarske sa 3:0 (25:16, 26:24, 25:20) posle 81 minuta igre.

Za najbolju igračicu prvenstva (MVP) proglašena je naša reprezentativka Tijana Malešević, Marija Pucarević je najbolji tehničar, a Nina Rosić najbolji libero.

Ovim uspehom Srbija je pokazala da je u juniorskoj konkurenciji dominantna na Balkanu, pošto su i juniori u Turskoj takođe osvojili zlatnu medalju.

U kadetskoj konkurenciji Srbija je osvojila zlato (kadeti u Kazanlaku) i srebro (kadetkinje u Portariji). Srbija je jedina zemlja čije su četiri reprezentacije igrale u finalima šampionata Balkana u 2008. godini.

Utakmicu u dvorani Mejdan posmatralo je 200 gledalaca, a sudili su Nikola Micevski iz Makedonije i Mirjana Lozanović iz Bosne i Hercegovine.

Srbija: Malešević (13), Pucarević, Lazarević (5), Rosić, Šiljković (12), Helić (1), Marković, Bjelica, Ninković (15), Pantović, Rašić (2), Milosavljević (2).

Bugarska: Kolčagova, Bogdanova (3), V. Nikolova, Rabadžijeva (7), C. Nikolova (1), Zaprjanova, Lj. Vasileva, Cvetanova (14), D. Nikolova (4), Ruseva (5), E. Vasileva (12), E. Nikolova.

Juniorke Srbije su superiorno, bez izgubljenog seta, završile takmičenje u Tuzli, osvojile zlatnu medalju i tri individualne nagrade.

"Izuzetno sam zadovoljan, jer su devojke pokazale maksimalnu ozbiljnost tokom svih utakmica u Tuzli, pa tako i u finalu. Ispunili smo program rada, onako kako smo zamislili, uz izvanredne uslove koje smo imali, kako u Bečeju, tako i u Tuzli. Mislim da smo spremni za šampionat Evrope, ali nastavićemo sa radom u Obrenovcu do polaska u Peruđu", izjavio je selektor srpskih juniorki Zoran Kovačić.

U utakmici za treće mesto Bosna i Hercegovina je pobedila Moldaviju sa 3:0 (25:15, 25:17, 25:11)

Konačan plasman: Srbija, Bugarska, BiH, Moldavija, Rumunija, Grčka, Turska, Crna Gora, Makedonija.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 31. avg 2008, 21:50) - Mia [neregistrovani]

Cestitam....

Svaka cast nasim juniorkama na osvojenoj zlatnoj medalji....

(nedelja, 31. avg 2008, 12:17) - anonymous [neregistrovani]

Bravo devojke

Makar neko da nam osvetla obraz, kad nemogu stariji onda bar mladi, SUPER hvala vam.