Ognjenović: Ostajemo na okupu do Tokija, šteta ako ne osvojimo zlato

Kapiten ženska odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović kaže da će sa trakom predvoditi ekipu u pohodu na olimpijsko zlato u Tokiju 2020. godine i da je uverena da će kompletna ekipa evropskog i svetskog šampiona ostati na okupu.

Ognjenović je dodala da bi bila velika šteta da isti tim ne bude zajedno u Tokiju, posebno što ima veliki motiv da dođe do nasjajnijeg odličja na najvećem takmičenju.

"Sigurna sam da ćemo se održati dve godine zajedno. Nisam neko ko voli da najavljuje bilo šta, tako je bilo i posle Rija kada sam rekla da potencijalno možda preskačem Evropsko prvenstvo, ali sam verujem da se ekipa neće menjati. Reprezentacija je stvar koja svaka od nas igra iz ljubavi, a Olimpijske igre najveće sportsko takmičenje. Prava steta bi bila da se ova generacija ne okupi tamo i ne osvoji najsjasnije odličje", rekla je Ognjenović Tanjugu.

Ona je istakla da je logičan sled događaja zlato u Tokiju jer je jedino koje nedostaje uz evropsko i svetsko, nakon što su bile srebrne u Riju.

"Mi najbolje znamo koliko su dve godine kratak period iako deluje da je Tokio daleko. To je vremenski period koji za sportiste brzo prođe. Ova genecija je sazrela zajedno i na pravom putu je da osvoji sve što se može osvojiti, ne vidim razlog da tako ne bude".

Ipak, srpske odbojkašice bi da uživaju u velikom uspehu, najvećem na Svetskim prvenstvima gde je do sada osvojena samo jedna bronza pre 12 godina.

"I dalje nismo svesne istorijskog uspeha, i dalje ne verujemo šta se desilo", poručuje Maja.

Ona se prisetila čuvenog poena, verovatno odlučujućeg, u petom setu finala protiv Italije za 14:12 koji je baš Ognjenović dala iz smeča.

"Taj poen je bio ključan u utakmici prepunoj naboja, jako emotivnoj i sa puno uspona i padova sa obe strane. Meni je posebno drago što smo bile dominantnije u petom setu, njima je ponestalo energije. Lopta je po nekoliko puta u jednom poenu prelazila sa jedne na drugu stranu, a ohrabrilo me to kako smo slavile svaki poen. Videlo se da imamo snage".

Kao najzaslužnijeg za zlato u Japanu označila je selektora Zorana Terzića.

"Terzić je najzaslužniji za astronomski uspeh. Nije čovek koji pokazuje emocije, ali se vrlo lepo videlo da je najzadovoljniji na svetu", zaključila je Ognjenović.

broj komentara 0 pošalji komentar