Gajić: Vrhunski rezultati u 2018, glavni cilj u budućnosti je Tokio

Srpska odbojka beležila je vrhunske rezultate u 2018, u kojoj je ženska postala prvak sveta, a muška selekcija završila kao četvrta, izjavio je prvi čovek Saveza Zoran Gajić.

Gajić je poručio da su uspesi dodatna obaveza za sve da budu na istom ili višem nivou u novoj godini.

"Rezultata ne bi bilo bez pomoć države. Uspeli smo dosta da uradimo da bismo dobili trenažni centar... Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću dobili smo i ekstra donaciju i zato više nemamo dugove", rekao je Gajić na svečanosti u hotelu Kraun plaza.

On je dodao da u 2019. odbojkaše i odbojkašice imaju četiri važna takmičenja.

"Imamo kvalifikacije za Olimpijske igre, Ligu nacija, Evropsko prvenstvo i Svetski kup u obe kategorije... Svakako su najvažnije kvalifikacije za Tokio".

Novogodišnjem koktelu prisustvovale su brojne poznate zvanice poput predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, prvog čoveka CEV Aleksandra Boričića, predsednika Sportskog saveza Srbije rvača Davora Štefaneka, čelnika Odbojkaškog saveza Srbije i drugih.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 26. dec 2018, 15:29) - anonymous [neregistrovani]

Nikada mi nece biti jasno

kako jedan od najslavnijih i najboljih odbojkasa sveta i Srbije Vanja Grbic nije izabran za predsednika Odbojkaskog saveza Srbije. Do kraja zivota secacu se onog poteza koji je Vanja napravio u finalu Olimpijskih igara u Australiji protiv Rusije; preskocio je TV kamermane pokraj igralista vratio loptu u igru vratio se i blokirao udarac najboljeg ruskog igraca; za minut dosla je zlatna medalja. Imam snimak tog cudesnog Vanjinog poteza i cesto ga gledam. Kada je gospodin Gajic izabran obavljao je nekakvu funkciju u nekoj zemlji u Centralnoj Aziji. Potpuno nerazumljivo.