Dačić uručio vaterpolistima diplomatske pasoše

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše trofejnim srpskim vaterpolistima.

Reprezentativci Srbije, zajedno sa selektorom Dejanom Savićem i bivšim igračima Slobodanom Nikićem i Živkom Gocićem, dobili su nove putne isprave posle brojnih, pre svega zlatnih, medalja na olimpijskim, svetskim, evropskim prvenstvima i ostalim takmičenjima.

"Veoma mi je drago što smo posle nekoliko godina realizovali ovaj dogovor, jer je teško uklopiti sve obaveze koje vaterpolisti imaju. Više ne znam za koji uspeh su nagrađeni, jer ih ima toliko da zaslužuju dijamantske ili zlatne pasoše. Ovo nije priznanje već potreba Srbije da budete ambasadori dobre volje", rekao je Dačić u zgradi Ministarstva spoljnih poslova.

Kako je naglasio, vaterpolo reprezentacija Srbije je najbolja propaganda zemlje i naroda.

"Vaterpolo je najtrofejniji naš sport, a koliko se ulaže u njega i kakvi su rezultat to je jako nesrazmerno. Sigurno mnogo manje nego u komercijalne sportove, gde nećemo iskoristiti ni stoti deo uspeha vaterpolista."

Kapiten Filip Filipović zahvalio se Dačiću na priznanju.

"Potrudićemo se da opravdamo ulogu ambasadora dobre volje i nastojaćemo da budemo najbolji i najvredniji", poručio je on.

Srbija će naredne godine u Beogradu biti domaćin Svetske lige u vaterpolu.

broj komentara 6 pošalji komentar
(nedelja, 30. dec 2018, 17:27) - Беле раде [neregistrovani]

@ зашто?

Баш тако, у потпуности се слажем! Да ли све особе које раде на побољшавању нашег “угледа” добивају дипломатски пасош ?? Да ли људи уопште знају шта значи имати такав пасош ?

(nedelja, 30. dec 2018, 13:03) - vlada [neregistrovani]

bravo

Sve cestitke,potpuno zasluzeno.Da se ja pitam,a znam da se ne pitam,zbog njihovih rezultata treba drzava da ulozi novac u vaterpolo.Treba napraviti infrastrukturu:bazene sa svim potrebnim sadrzajima za vaterpolo i plivanje,oporaviti klubove,da imamo jaku ligu,a ne bacati novac na fudbalere koji to nisu jos zasluzili.

(utorak, 25. dec 2018, 00:44) - nb [neregistrovani]

Ambasador Republike Srbije Novak "Nole" Djokovic i jos oko 2000 njih

U potpunosti se slazem da su nasi sportisti najbolji ambasadori Srbije. Najzasluzniji i treba da imaju "diplomatske" pasose. A vaterpolisti svakako spadaju medju najzasluznijim. Pozdravljam ovu odluku.

(ponedeljak, 24. dec 2018, 21:47) - anonymous [neregistrovani]

Diplomatski pasos

Mozda ste u pravu ali ipak pokazali su neki uspeh za razliku od nekih koji isti mozda imaju ali nemaju se nicime pohvaliti svakako bravo za sve te momke jer oni su ogledalo Srrbije

(ponedeljak, 24. dec 2018, 19:25) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Za komentar

(ponedeljak, 24. dec 2018, 19:10) - anonymous [neregistrovani]

Zašto?

Svaka čast vaterpolistima i svakako da su postigli i zaslužili više od bilo kojih drugih srpskih sportista. Ipak, to bi trebalo da budu, recimo, poštanske marke, mogu da dobiju i stanove, itd. Diplomatski pasoš znači da nas oni predstavljaju u svetu, ali i da mogu nekažnjeno da rade šta žele. Ne bih da vređam nikoga, ali naši vaterpolisti su se u bazenima i tukli, u hotelima svađali, a jedan je vozio motor kao lud i izazvao tešku saobraćajnu nesreću. Ne sećam se da se iko od njih bavio aktivnostima koje bi zaslužile diplomatski pasoš. Drugim rečima, nisu nikada bili ni u poziciji da pokažu takve kvalitete nti su se bavili nečim sličnim. Jedina kvalifikacija su im nezapamćeni sportski uspesi.