Zlatni vaterpolisti obradovali decu iz Svratišta

Zlatni srpski vaterpolisti Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Dušan Mandić, promoteri Unika osiguranja, obradovali su danas mališane iz Svratišta za decu na Novom Beogradu i u ime ove kompnije uručili ček u iznosu od 250.000 dinara.

Donacija će biti usmerena za razvoj programa obrazovanja, kojim ova institucija uz pružanje utočišta, obroka, odeće, zdravstvene nege i brojnih drugih vidova podrške nastoji da unapredi kvalitet života dece koja žive ili rade na ulici.

Pored novčane donacije, Prlainović, Aleksić i Mandić su obradovali štićenike Svratišta za decu uzrasta od pet do 15 godina novogodišnjim paketićima koje su prikupili zaposleni u Unika osiguranju.

" Praznici su vreme empatije, humanosti i darivanja. Tada svi mi, a posebno oni najmlađi i najranjiviji, priželjkujemo radost, ljubav i mir. Ne smemo da zaboravimo da je i u ovom periodu Svratište za decu jedino sigurno utočište za stotine mališana koji žive na ulici. Ovo je mesto na kojem možemo da sprečimo i smanjimo negativne posledice načina života na koji su ova deca prinuđena, da ih uključimo u obrazovni i zdravstveni sistem i stvorimo uslove za njihovo srećnije odrastanje", rekao je Prlainović.

Već godinama unazad jedan od najboljih vaterplosta sveta je dodao da su on i njegovi saigrači veoma zahvalni Unika osiguranju na prilici da učestvuju i podrže rad Svratišta za decu, kao i zaposlenima koji su uspeli da prikupe slatkiše, knjige, odeću i igračke za najmlađe.

Predsednica Izvršnog odbora Unika osiguranja Gordana Bukumirić istakla je da veruje da svako dete ima potencijal za velike stvari, a da je obaveza nas odraslih da im obezbedimo uslove u kojima će moći da ga ostvare.

"Mališani iz Svratišta su svakodnevno izloženi višestrukim rizicima. Zbog toga im je potrebno još više pažnje, više ljubavi i brige, čvrst oslonac, kako bi mogli da prekinu krug siromaštva, života i rada na ulici. Nadamo se da će naša donacija osnažiti kapacitete Svratišta za decu i da će pomoći u razvoju ključnog programa za dobrobit njihovih štićenika - ranog obrazovanja"

Ona je dodala da svet ostaje na generacijama koje dolaze i da je zbog toga ulaganje u srećno odrastanje najmlađih i stvaranje uslova u kojima mogu da ostvare pun potencijal, zapravo investicija u bolju budućnost svakoga od nas i jedan od ključnih pravaca društveno odgovornog poslovanja Unika osiguranja.

Koordinatorka Svratišta za decu Mina LUkić istakla je da se Svratišta nalaze na dve lokacije u Beogradu, sem Novog Beograda i na Zvezdari, i da ih tokom zime da dnevnom nivou poseti oko 80 dečaka i devojčica. Ovaj broj varira od dana do dana i zavisi od vremenski uslova i doba godine.

"Podrška Unika osiguranja nam veoma znači i srećni smo što naši partneri prepoznaju važnost usluge Svratišta i njenog značaja za decu. Posebno bih volela da istaknem zahvalnost prema promoterima ove kompanije Andriji Prlainoviću, Milanu Aleksiću i Dušanu Mandiću, kao i zaposlenima koji su učestvovali u akciji", rekla je Lukićeva.

Unika osiguranje je od osnivanja do danas investiralo oko 90 miliona dinara u projekte društvene odgovornosti i pomoglo više od 20 institucija za zdravstvenu negu, prihvat, brigu i edukaciju najugroženije dece širom Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar