Partizan: Bez roditelja na tribinama, postupak protiv trenera

Vaterpolo klub Partizan, dan posle tuče na utakmici mlađih kategorija protiv Beograda, odlučio je da do kraja sezone zabrani ulazak roditeljima na tribine, ali i da suspenduje trenera Sinišu Budraka.

Utakmica 14-godišnjih vaterpolista Partizana i Beograda prekinuta je kada su se roditelji potukli na tribinama bazena na Banjici.

"Predlog Disciplinskoj komisiji biće da se roditeljima zabrani dolazak do kraja sezone, a najmanje tri do pet utakmica. Takođe, pokrenut je postupak protiv trenera Budraka, jer je svojim isključenjem i ponašanjem podigao tenziju i doprineo incidentu", prenosi Tanjug reči generalnog direktora kluba Tatjane Rakas.

Prema njenim rečima, Budrak je od sudija zaradio opomenu, zatim žuti karton, a onda je nastavio u istom maniru sve do isključenja.

"Nije inicirao incident, ali trener vodi utakmicu. Sasvim razumno je da kada se dobije opomena od sudija da se povučete i smirite, a ne da nastavi isto sve do isključenja, pa deca da ostanu bez trenera. To je prethodilo incidentu".

Takođe, Partizan neće igrati nastavak utakmice i predložio je da se utakmica registruje 5:0 za Beograd.

"Ukoliko Beogradski savez to ne prihvati, Partizan neće izvesti decu u bazen i samim tim biće 5:0 za Beograd. To radimo da pokažemo da je Partizan odgovoran i ozbiljan klub, ali i jer smo vaspitna ustanova decenijama unazad. Takvo ponašanje roditelja je neprihvatljivo za Partizan".

Rakas je naglasila da je ova situacija opomena za sve i da roditelji "ne izigravaju delioce pravde, već da u miru uživaju u uspesima dece".

"Roditelji nisu poslali dobru poruku svojoj deci, to je negativan primer. Društvo ne treba da se kreće u takvom pravcu, a sport bi u ovome morao najviše da pomogne".

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 14. jan 2019, 21:05) - anonymous [neregistrovani]

Tuca medju roditeljima

Bitange jedne daju tako los primerak klincima. Trebalo ih je sve obucene baciti u bazen da se malo ohlade.

(ponedeljak, 14. jan 2019, 18:44) - anonymous [neregistrovani]

"Roditelji"

Šta sam klupa ja zagrejao zbog takvih roditelja što plaćaju individualne treninge trapavoj deci pa vrše pritisak na trenera celu utakmicu da igraju njihova deca...

(ponedeljak, 14. jan 2019, 16:57) - anonymous [neregistrovani]

problem

Mislim da je kod mlađih kategorija u svim sportovima a posebno kod popularnih najveći problem mešanje i prisustvo roditelja treninzima i utakmicama. Problem je što roditelji dece koja ne zaslužuju da igraju u prvom timu zbog sponzorisanja ili nekog drugog razloga redovno dobijaju šanse, a deca " običnih" roditelja koja su talentovana i vredna greju klupu. Samim tim vrlo rano gube želju za bavljenjem sportom.