Jelenić: Sramota u Splitu, za duel reprezentacija posebne mere obezbeđenja

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede. Predsednik VSS rekao da će tražiti posebne mere obezbeđenja za duel Hrvatske i Srbije u martu u Sisku, u okviru Evropa kupa.

Kako je preneo hrvatski 24 satačetvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi, a najteže je prošao Kralj.

Jelenić je u izjavi Tanjugu rekao da je Kralj morao da ide u lokalnu policiju da da izjavu i da se oseća dobro, prema njegovim informacijama iz Hrvatske.

"Napadnuti su u kafiću na rivi, morao da skače u more Kralj, a ostala trojica su uspela da pobegnu. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači. Sramota, šta bih drugo rekao", rekao je Jelenić Tanjugu.

Splitska policija traga za petoricom napadača.

Na vanrednoj konferenciji za medije povodom incidenta u Splitu, direktor VK Crvena zvezda Igor Milojević rekao je da igrači nisu imali klupska obeležja, kao i da je napad usledio posle neprijatnog razgovora sa konobarom.

"Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obeležjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obeležja Crvene zvezde. Usledio je neprijatni razgovor sa konobarom, posle čega su igrači hteli da pređu u drugi kafić", rekao je na konferenciji za medije Igor Milojević.

Milojević je rekao da su u tim trenucima prišli navijači, koji su ih fizički napali, a da su golmana Kralja od težih povreda spasli dobronamerni građani Splita.

Vaterpolisti Crvene zvezde još nisu krenuli za Beograd.

"Igrači još nisu krenuli za Beograd, čeka se golman Kralj koji daje izjavu policiji", dodao je Milojević.

Predsednik VSS Viktor Jelenić rekao je da reprezentaciju u martu očekuuje duel sa Hrvatskom u Sisku.

"Reprezentacija Srbije u martu igra utakmicu Evropa kupa protiv Hrvatske u Sisku, a Savez će tražiti pojačane mere obezbeđenja posle incidenta u Splitu", rekao je Jelenić i dodao da nikada nijedan igrač Hrvatske nije imao problem u Beogradu.

Milojević je dodao da niko iz Mornara nije kontaktirao klub, ali i da su na utakmici u Beogradu vaterpolisti splitskog tima imali opremu sa obeležjima navijačke grupe "Torcida" iz Splita.

Jelenić se prisetio čuvenog incidenta u Kranju 2003. godine, ali obrazložio da je tada "sve još bilo sveže".

"Sada smo u 2019, treba da splasne tenzija", zaključio je Jelenić.

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 10. feb 2019, 06:58) - us [neregistrovani]

Lepo od vas

Poštovani, ne morate da se crvenite zbog ovih idiota. I Srbi i Hrvati su taoci ovakvih bolesnika. Puno pozdrava!

(nedelja, 10. feb 2019, 01:20) - anonymous [neregistrovani]

Konobar!

Hoce li taj konobar biti kaznjen zato sto je izazvao napad mrznje ili ne?

(subota, 09. feb 2019, 21:36) - anonymous [neregistrovani]

Splicanin

Zao mi je i ispricavam se uime svih civiliziranih ljudi ovoga grada. Huligane najostrije kazniti kao upozorenje svim mogucim buducim huliganima!

(subota, 09. feb 2019, 20:12) - anonymous [neregistrovani]

EU

Vrednosti. Verovatno će Brisel prećutati sve ovo kao i evropska vaterpolo asociacija, bez ikakve kazne Hrvatskoj...

(subota, 09. feb 2019, 19:24) - anonymous [neregistrovani]

Greška

Ne tražiti posebne mere obezbeđenja nego da se igra u drugoj državi npr. Temišvar ili Sofija a može i Rusija ili Belorusija.

(subota, 09. feb 2019, 18:25) - Nenad Ranisavljevic Paris [neregistrovani]

Gospodine Jelenicu

Danasnji vansportski dogadjaj koji se desio u Splitu , je jos jedan u nizu nemilih dogadjaja koji se ucestalo desavaju nasim ne samo sportistima vec i civilnom gradjanstvu kada se nadje u rekao bih nepozeljnoj sredini tako da o sve ovome se mora dobro razmisliti sta ciniti i kakve preventivne mere treba preduzimati da se ovakve stvari ne ponavljaju vise bar ne nasim ljudima kada se nadju u tudjem svetu kao sto se to desilo ovoga puta na zalost vaterpolistima VK Crvene zvezde uostalom to je i vas klub a tim pre i vaterpolisti su deca pioniri ponikli u tom klubu i na kraju krajeva ovo nije uopste normalno i u redu sto im se desilo u Splitu !

(subota, 09. feb 2019, 16:43) - Dragan [neregistrovani]

Kultura!?

Incident!? Bitno je da to nema kod nas ...sport treba da spaja...dosta je tog huliganizma pomeshanog sa shovinizmom...