Jelenić odgovorio HVS: Presuđujete, a mi čekamo stav Lige

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić odgovorio je Hrvatskom savezu da dopis o neigranju srpskih klubova u Splitu i okolini manjoj od 200 kilometara nije upućen njima, već nadležnima iz Regionalne lige i da želi da čuje mišljenje sa pravog mesta.

Hrvatski vaterpolo savez (HVS) na čelu sa Pericom Bukićem zahtev VSS opisao je kao "neostariv" i da "ukazuje na prekid saradnje i istupanje iz lige".

"Nismo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatke, već Upravnom odboru Povereništvu takmičenja. U Upravnom odboru su predstavnici svih saveza, klubova učesnika takmičenja. Voleli bismo da čujemo i njihovo mišljenje, ne želim ništa da prejudiciram", rekao je Jelenić, a prenosi VSS.

Jelenić dodaje da više ne mogu da se tolerišu događaji poput onog u Splitu kada su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde.

"Hrvatski savez reaguje na način na koji reaguje. Meni je daleko važnije da je reagovala LEN iako nema nikakve ingerencije nad ovim takmičenjem. Šta bi bilo da se ovo dogodilo, a da je LEN nadležna. Prelazili smo preko nekih stvari, bilo je odvrtanja šrafova na točkovima autobusa, napadnuta su deca u Zagrebu i samo smo sada tražili da ne igramo u Splitu i okolini.

HVS je uzeo pravo da presuđuje, a mi zapravo čekamo stav Upravnog odbora lige. Više ne želimo da tolerišemo takve događaje jer su protiv sporta, ali i što je važnije ugrožavaju bezbednost sportista", zaključio je Jelenić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 14. feb 2019, 16:27) - anonymous [neregistrovani]

Stav HVS...

...samo pokazuje, ko u stvari "komanduje" tom ligom i kakvi su njihovi "prohtevi", kada se radi o takmicenjima na ovim prostorima.Oni su oduvek zeleli da se njih "najpre pita",a zatim ostale!?
U ovom slucaju,umesto da razmisljaju o registraciji utakmice sluzbenim rezultatom,suspenziji takmicenja u Splitu na odredjeno vreme,oni saopstavaju,sta...?
Ko nije svestan s kim imamo posla ,nikad nece ni biti!!!

(četvrtak, 14. feb 2019, 16:15) - Влада Земун [neregistrovani]

Немогућа лига!

Мислим да треба замрзнути све "СФРЈ" спортске пројекте у виду наднационалних лига, у кошарци, ватерполу.... Нећу да овде оптужујем Хрватску и слично. Просто се види да је то врло ризично за младе људе, и да насилно форсирање ових приватних лига где приватници зарађују енормне паре само погоршава и овако сложене међунационалне односе. Ми у Хрватску шаљемо и малолетну децу у тим лигама, доживљавају вербалне увреде, ниподаштавање, понекад непотребно бирократско малтретирање на границама. Ово данас је само екстремно понашање које прође у јавност. Зато је потребно мало оладити са овим насилним и тренутно немогућим "повезивањима". Знам да ће трпети спорт и његов квалитет, али животи су много важнији од зарада разноразних "менаџера" често повезаних са криминалним групама и мафијом. На силу ништа не бива!