Savić: Nisu bitna očekivanja, važno je da smo na okupu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je da trenutno nisu bitna očekivanja pred Evropa Kup i da je navažnije što se ekipa ponovo okupila.

"Očekivanja nisu bitna jer smo kvalifikovani za finale Svetske lige. Trener sam reprezentacije čiji svi igrači igraju u inostranstvu i ovo su retki momenti kada možemo da se okupimo. I to je najbitniji momenat. Drago mi je što igramo sa Špancima, jer je to ekipa koja igra moderan vaterpolo i ta utakmica će nam značiti u nekom daljem toku", rekao je Savić na konferenciji za medije u Vaterpolo savezu Srbije.

Selektor vaterpolista istakao je da je Evropa kup prvo veliko takmičenje na kom će se igrati po novim pravilima (video tehnologija za gol liniju, golman može u napad, leteće izmene, moguć šut iz kornera...)

"Evropa kup je bitan jer se prvi put na velikom nivou igra po novim pravila. Većina ovih momaka će prvi put biti u prilici da igraju po novim pravilia. Imamo pet treninga u Beogradu, odradili smo tri, a sem momenta okupljanja bitno je da probamo neke nove taktičke stvari. Igrači su prvi koji treba da se naviknu na nova pravila, pa tek treneri i na kraju sudiije", rekao je on.

Na Savićevom spisku našlo se 23 igrača, a kako je rekao, spisak od 15 vaterpolista koji će ići u Zagreb biće poznat večeras.

"Utakmica sa Španijom biće zanimljiva zbog njihovog stila igre, sa druge strane vama novinarima zbog finala EP prošle godine. Ukoliko se prođe Španija, ide se na boljeg iz duela Grčka i Hrvatska, što predstavlja šlag na tortu svetskog vaterpola. Nama nije ništa bitno osim što smo se sreli", rekao je Savić.

Kapiten reprezentacije Filip Filipović zadovoljan je što se tim ponovo okupio.

"Želim da izrazim zadovoljstvo što smo posle dužeg vremena okupili. Igramo već više od deset godina zajedno, ali ovi momenti su mnogo vredni. Evropa kup će nam dati neki kvalitet više, ali okrećemo se finalu Svetske lige", rekao je Filipović. Kako je naveo, na Evropa kupu biće osam najboljih ekipa, a svaka utakmica biće prilika da se odmere snage u odnosu na novih pravila, jer je to zasad velika nepoznanica.

"Selektor nam je to saopštio, ali i dalje su nam nova pravila kao strano telo. Još uvek to treba da se prihvati, da vidimo kako ćemo to da primenimo u vodi. Videćemo i kako su se druge ekipe prilagodile pa možda od njih nešto naučimo", rekao je Filipović i dodao da nema očekivanja. Bitno je da smo zajedno, da što više vremena provedemo kako bismo se ugirali za ono što nas čeka ovog leta", rekao je on.

Srbija u četvrfinalu Evropa kupa igra protiv Španije, a ukoliko pobedi sastaje se sa boljim iz duela Hrvatska - Grčka, dok su u drugom delu kostura Italija - Rusija i Mađarska - Crna Gora. Turnir u Zagrebu održava se do 5. do 7. aprila.

broj komentara 0 pošalji komentar