Vaterpolisti spremni za derbi u Kvangdžuu

Kako se približavaju Olimpijske igre u Tokiju, tako se sve više sportskih događaja, premešta u azijski deo sveta. Entuzijazam Japanaca, dele i Južna Koreja i Kina, pa shodno tome dovode strane trenere u svoje reprezentacije u kolektivnim sportovima, ili sparinguju sa najboljim evropskim ekipama. Zbog toga je nedavno, naš vaterpolo tim trenirao sa Japanom, a Crna Gora sa Kinom. To je bila uvertira u dešavanje u Južnoj Koreji.

Kvangdžu je posle odlične organizacije Univerzijade, dobio domaćinstvo Svetskog prvenstva u vodenim sportovima. Plivači i plivačice, vaterpolisti i vaterpolistkinje, takmičari i takmičarke u skokovima u vodu i sinhronom plivanju, ispunili su ovaj grad na jugu zemlje. U Sportskom selu je 2.600 sportista iz 194 zemlje. 

Srpska javnost će najveću pažnju, bez dileme, pokloniti vaterpolo timu. Razloge svi znaju. Ovoga puta, ekipa je podmlađena.

Selektor Dejan Savić je u Južnu Koreju poveo sedam mladih igrača, koji su budućnost naše reprezentacije. Ipak, oni će u skladu sa srpskom vaterpolo ideologijom, bez obzira na manjak iskustva, napasti pozicije koje donose medalje, a možda i mesto u timu za Olimpijske igre.Tako su razmišljali i njihovi prethodnici, tako će razmišljati i naslednici. 

Koliko su blizu najtrofejnijoj generaciji našeg vaterpola i srpskog sporta, videćemo već u ponedeljak ujutru od 01.30 po srednjoevropskom vremenu, a od pola devet ujutru po korejskom.

Prvi protivnik je veliki rival - Crna Gora. Potom sledi dan pauze, a zatim duel u grupi sa domaćinom, pa onda sudar sa favorizovanom Grčkom. Prvoplasirani tim ide direktno u četvrtfinale, drugoplasirani i trećeplasirani u osminu finala. 

Sastav ostalih grupa izgleda ovako: 

Grupa B: Hrvatska, SAD, Australija, Kazahstan

Grupa C: Španija, Mađarska, Novi Zeland i Južna Afrika

Grupa D: Italija, Nemačka, Brazil i Japan

Titulu svetskog šampiona brani Hrvatska.   

broj komentara 0 pošalji komentar