Trka za istoriju, svi takmičari diskvalifikovani!

Neverovatne scene viđene su na Svetskom dvoranskom šampionatu u Birmingemu, gde su svi učesnici treće trke kvalifikacija na 400 metara – diskvalifikovani!

Međunarodna atletska federacija okarakterisala je ovu situaciju kao "događaj bez presedana", pošto su prvi put u istoriji atletike svi učesnici jedne trke ostali bez rezultata.

Prvo je zbog lošeg starta diskvalifikovan Abdelah Harun iz Katara, koji je na Svetskom prvenstvu u Londonu prošle godine osvojio bronzu.

Ostala četvorica takmičara uspešno su počeli trku, ali su ih sudije diskvalifikovale, pošto su procenile da su svi trkači napustili svoju stazu.

Da li je na pomolu novi skandal u svetskoj atletici (setimo se nastupa Ivane Španović i loše prikačenog startnog broja) ostaje da se vidi u narednim danima.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 02. mar 2018, 18:52) - anonymous [neregistrovani]

Atletika

uopste sport. igra za decu a zabavljaju se matori a pravila odredjuju isfrustrirani bivsi sportisti. Ti sporski savezi su drzave institucije nikome ne odgovaraju odrede pravila i uzmi ili ostavi. UEFA i FIFA su vrhunac sportske propasti. Mislim da cemo igru da vratimo samo deci jer matori ne znaju da se igraju.