Sudiji Kresojeviću dve godine,a Subotiću šest meseci kazne

Disciplinska komisija Atletskog saveza Srbije odredila je dvogodišnju suspenziju sudiji Zoranu Kresojeviću, a njegovom kolegi Draganu Subotiću šest meseci van atletike nakon što su po pomerali koplje posle bacanja Vedrana Samca.

Na amaterskom snimku sa Mitinga prijateljstva u Sremskoj Mitrovici, koji je pustio ASS na društvene mreže, vidi se kako sudije Kresojević i Subotić pomeraju koplje za nekoliko metara napred, odnosno za navodno novi državni rekord (85,60 metara).

Sudije su imale rok od pet dana da dostave izjave o samom događaj, a danas je Disciplinska komisija ASS odlučila da ih kazni zabranom obavljanja dužnosti.

"Kresojević je bio sudija koji je bio direktno na merenju, a Sekulić je prošao sa blažom suspenzijom, on je bio glavni sudija na disciplini bacanja koplja", rekla je predsednica Disciplinske komisije Dijana Ištvanović, a prenosi ASS.

Prema pravilniku, sudije imaju pravo žalbe osam dana, posle čega će zasedati Upravni odbor koji bi trebalo da donese odluku o priznavanju rezultata.

broj komentara 0 pošalji komentar