Obeležen 70. rođendan ASS: Velika takmičenja uskoro u Beogradu

Atletski savez Srbije obeležio je 70 godina postojanja, uz podršku čelnih ljudi svetske i evropske atletike, kao i promocijom knjige "Atletski dragulji Srbije" Stevana Kovačevića.

Svečanosti su prisustvovali prvi čovek Svetske atletske federacije, čuveni Britanac Sebastijan Kou, predsednik evropske atletike Sven Arne Hansen i predsednik Balkanske federacije Dobromir Karamiranov.

"Ponosan sam što smo poslednjih godina ispunili sve ciljeve, jedan od glavnih je infrastruktura, izgradili smo atletske dvorane i stadione, nikada u istoriji saveza nismo imali ovoliko uspešnih atletičara, sa ovolikim brojem medalja. Digli smo 'kraljicu sportova' sa kolena, da postane prava 'kraljica sportova'. U tu čast izdali smo knjigu 'Atletski dragulji Srbije'", rekao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović na konferenciji za medije u hotelu Hilton.

Predsednik Evropske atletske federacije Hansen istakao je da je uveren kako će Srbija uskoro biti kandidat za organizaciju najvećih atletskih takmičenja na otvorenom.

"Pre mesec i po dana sam bio na EP u Berlinu i to je bilo najbolje organizovano EP na otvorenom, ali sam bio i u Beogradu prošle godine kada je organizovano najbolje EP u dvorani. Organizacija Evropskog dvoranskog šampionata u Srbiji bila je fenomenalna, oduševio sam se kakva ljubav prema atletici vlada ovde, 9.000 navijača je ostalo da gleda dodelu medalja na zatvaranju takmičenja i tu sam video koliko ova zemlja voli atletiku. Siguran sam da je Beograd ozbiljan kandidat da nakon izgradnje atletskog stadiona i infrastrukture organizuje ne samo EP na otvorenom već i za Svetsko prvenstvo", rekao je Hansen.

Čuveni Britanac Kou, sa pozicije prvog čoveka svetske atletike, poručio je da podržava Srbiju u kandidaturi za organizaciju SP u dvorani 2022. godine.

"Beograd je imao sjajnu kandidaturu za 2020. godine, ali nije izabran i želeo bih pre svega da ASS i Vlada Srbije nastave da razmišljaju u tom smeru u želji za organizacijom takvog prvenstva. Odmah nakon odluke, došao sam do Jevrosimovića i nastavio sam da ga podržavam da nastavi u kandidaturi za 2022. godinu. Kada biramo tako veliko takmičenje, vodimo računa i koliko Vlada podržava sport i organizaciju takvog takmičenja. Bio sam ovde nakon toga, i tada sam pružio podršku da Srbija nastavi sa kandidaturom za ovakvo takmičenje", rekao je Kou.

Prvi čovek balkanske atletike Karamarinov otkrio je da će Srbija ove godine organizovati tri događaja.

"Organizovaće se Srbija siti maraton, šampionat Balkana za juniore i Balkan gala, gde će se birati najbolji balkanski atletičari", poručio je predsednik Balkanske atletske federacije.

broj komentara 0 pošalji komentar