Cvijanovićeva i Kipruto pobednici BGD polumaratona

Srpska atletičarka Biljana Cvijanović i Kenijac Stenli Kipruto pobednici su drugog Beogradskog polumaratona, koji je održan danas u glavnom gradu Srbije. U trci na 10 kilometara trijumfovali su Olivera Jevtić uz novi rekord i Milan Mitrović.

Biljana Cvijanović je pobedila u vremenu 1:24,52, ispred Šveđanke Katarine Engstrom (1:35,11) i još jedne Srpkinje Tatjane Vasiljević (1:38,15).

Kipruto je postavio novi rekord sa vremenom 1:08, 19, a iza njega su se plasirali srpski atletičari, prošlogodišnji pobednik Darko Živanović (1:12,51) i Kristijan Stošić (1:13,34).

U trci na 10 kilometara trijumfovali su Olivera Jevtić (35,36), što je novi rekord i Milan Mitrović (33:13).

Pobednica drugog Beogradskog polumaratona Biljana Cvijanović izjavila je da je osećaj izvanredan i da je do trijumfa došla zahvaljujući jednoj od najboljih trka u životu.

"Bila je ovo jedna od najboljih trka mog života i osećaj je zaista izvanredan. Ne osećam umor, samo radost i zadovoljstvo. Hvala svima na velikoj podršci, a sigurno je da ovo ne bih uspela da uradim bez pomoći mojih prijatelja iz AR Belgrade, koji su me sve vreme bodrili tokom trke. Spremala sam se prethodnih meseci vredno i nagrada je stigla. Očekivala sam dobar plasman, a sanjala sam prvo mesto. Eto, snovi se nekada zaista i ostvaruju", rekla je Cvijanovićeva, članica je "Adidas Runners Belgrade" tima, koji je bio najbrojniji na današnjoj trci sa preko 70 prijavljenih članova.

Kako je navela, trku je istrčala baš kako je planirala.

"Nisam jurila vreme, već sam držala umeren ritam. Trčala sam četiri minuta po kilometru, od početka do kraja. Zaista sam uživala. Vreme je bilo idealno za trčanje i bio je ovo divan događaj koji ću dugo da pamtim", rekla je Biljana Cvijanović.

Mada se trčanjem trenutno bavi samo iz ljubavi, dok radi odgovoran i ozbiljan posao revizora, uspeva da održi visok nivo forme na kojoj bi joj pozavideli atletičari širom sveta.

"Treniramo u AR Belgrade tri puta nedeljno, gde se okupi preko 50 trkača na svakom treningu. Atmosfera je toliko dobra i zabavna, da ne propuštam nijedan termin. To mi pomaže da održavam formu i ritam i da se spremam za ovakve događaje. U timu je sve lakše i bolje, što se i danas pokazalo", istakla je Cvijanovićeva.

Srpska atletičarka, članica tima "Adidas Runners Belgrade", pobedila je u vremenu 1:24,52, ispred Šveđanke Katarine Engstrom (1:35,11) i još jedne Srpkinje, Tatjane Vasiljević (1:38,15).

Cvijanovićeva je prošle godine pobedila u trci na 10 kilometara i višestruka je šampionka i bivša reprezentativka Srbije na 3.000 metara stiplčez. 

Na drugom po redu Beogradskom polumaratonu učestvovalo je više od 3.000 takmičara iz 40 zemalja.

broj komentara 0 pošalji komentar