Svetski maratonski Oskar za "Beogradski maraton"

"Beogradski maraton" dobitnik je ovogodišnje najznačajnije nagrade u svetskom trkačkom pokretu "Social Award", saopštilo je Svetsko udruženje maratona i uličnih trka (AIMS).

U obrazloženje nagrade navodi se da "Beogradski maraton" dobija priznanje za svoj rad sa trkačima sa invaliditetom i za ostale društvene inicijative.

"Beogradski maraton" razvio je program "Heroji Beogradskog maratona", koji je u toku poslednje četiri godine prepoznao na desetine osoba, od kojih mnoge žive sa invaliditetom, koje su pobedile sve izazove i završile trku.

Osim toga, "Beogradski maraton" podržava program pod nazivom "Mama Fit", koji ima za cilj da promoviše edukaciju za žene o važnosti bezbednih fizičkih aktivnosti u toku i nakon trudnoće, posle čega je u ovogodišnjoj Trci zadovoljstva učestvovalo više od 500 trudnica, majki i njihovih porodica.

Svojevrstan maratonski Oskar biće dodeljen "Beogradskom maratonu" na gala svečanosti u Atini, u petak, dva dana uoči čuvenog maratona u glavnom gradu Grčke.

Ovaj spektakl zajednički organizuju AIMS, Atinski maraton i region Atika - pod pokroviteljstvom Grčke nacionalne turističke organizacije i Atinskog međunarodnog aerodroma.

Tom prilikom biće uručene još četiri svetske nagrade za 2018. godinu: za najboljeg maratonca, za najbolju maratonku, za životno delo i Zelena nagrada.

AIMS je Svetsko udruženje maratona i uličnih trka sa 447 najznačajnijih trkačkih događaja iz 117 zemalja - među kojima su i najpoznatiji i najveći svetski maratoni poput Njujorškog, Bostonskog, Berlinskog, Čikaškog, Pekinškog, Tokijskog, Pariskog, Moskovskog i mnogih drugih.

Beogradski maraton je član AIMS-a od 1990. godine.

broj komentara 0 pošalji komentar