Beogradskom maratonu nagrada Svetskog udruženja uličnih trka

Beogradski maraton biće nagrađen najznačajnijim priznanjem u oblasti maratona i uličnih trka – nagradom AIMS Social Award, koja će mu biti uručena u Atini, rodnom mestu maratona, 9. novembra. AIMS je Svetsko udruženje maratona i uličnih trka, koje broji 447 najznačajnijih trkačkih događaja iz 117 zemalja sveta.

Nagradom se odaje priznanje za rad sa takmičarima sa invaliditetom, ali i za sve ostale društvene inicijative, a nagrada je ustanovljena kako bi se podstaklo ostvarivanje milenijumskih razvojnih ciljeva Ujedinjenih nacija.

Dodela je planirana u toku šeste godišnje Gala dodele priznanja AIMS, kada će biti uručene još četiri svetske nagrade za 2018. godinu: za najboljeg maratonca, najbolju maratonku, životno delo i Zelena nagrada (Green Award).

AIMS je Svetsko udruženje maratona i uličnih trka, koje broji 447 najznačajnijih trkačkih događaja iz 117 zemalja sveta, među kojima su i najpoznatiji i najveći svetski maratoni poput Njujorškog, Bostonskog, Berlinskog, Čikaškog, Pekinškog, Tokijskog, Pariskog, Moskovskog i mnogih drugih.

Beogradski maraton je član AIMS od 1990. godine.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 08. nov 2018, 20:04) - anonymous [neregistrovani]

Licenca

A licenca?