Вучић: По каквој је то математици 450 мање од 350?

Поводом појединих навода да плате и пензије нису повећане, већ "враћене на претходни ниво", председник Александар Вучић је запитао "по каквој је то математици 450 евра мање од 350".

"Кажу – када повећате плате за 10 одсто да је то опет мање. Како је то 450 евра мање од 359, или како је 409 евра мање него 350 или 330. Објасните ми ту математику", рекао је Александар Вучић у Власотинцу, где је присуствовао отварању новог погона компаније "Грунер".

Вучић истиче да је - "када неко не располаже чињеницама већ само мржњом" - "морално морање" борити се за пристојну Србију.

"Ми који припадамо пристојној Србији, а то су вредни радници, али не они најгори ђаци који су себе без покрића прогласили за елиту, ми ћемо успети јер сам убеђен да људи поштују рад", истакао је председник Србије и додао да говори о онима који "знају само да пљују, псују и мокре по гробовима".

Навео је да је задовољан оним што је до сада учињено, али да "морамо још више и боље".

"Када свако себи постави питање може ли боље, сигуран сам да ћемо имати боље резултате", рекао је Вучић.

Истакао је да је лично поносан на неке ствари, попут отворених седам фабрика у Нишу, и најавио да ће ускоро бити решен проблем Куршумлијске и Луковске бање.

"У плану је изградња пута Ниш-Приштина и то ће довести до доласка инвеститора у Топлицу, где имамо четири округа. Житорађе је буквално спашено, као и Лебане где смо изгубили људе. Пре 15, 20 година све смо гасили и затварали, сада отварамо", рекао је Вучић.

Додао је да ће до маја бити отворена два дела пута кроз Јабланички округ, који иду ка Македонији, што је веома значајно за довођење инвеститора.

"Тражићемо у Лесковцу нове инвеститоре, у Власотинцу, Црној Трави која нам је важна због границе према Бугарској. Морамо све да урадимо да тамо сачувамо становништво", рекао је Вучић.

Додао је и да је као председник Владе и председник државе обишао више општина него други политичари за последњих 45 година.

"Одакле им паре за кампању, људи неће преваранте"

Вучић је запитао "из чега ће Саша Јанковић и Драган Ђилас да финансирају своју кампању за изборе у Београду, пошто немају ни странку, а тиме ни могућност легалног финансирања".

"Ко ће да им плати кампању? Њихове агенције, Мишковић?", запитао је Вучић, одговарајући на питање новинара у Власотинцу у вези са "математиком Јанковића и Ђиласа за београдске изборе".

Председник СНС је рекао да напредњацима нису потребни тајкуни, да легално добијају новац, док друге, како каже, "финансирају тајкуни и криминалци".

"Из чега ће да се финансирају ти стручњаци, како да се финасирају пошто ни странке немају" упитао је Вучић.

Додао је да унапред, као и увек до сада, честита онима који су већ победили на изборима, али је уверен да "Србија, пристојна и нормална, нити слуша нити верује преваратнима".

Вучић је одговарајући на питања новинара рекао да им честита на победи и да је то у реду и да није ништа страшно и ако СНС изгуби изборе.

Како је рекао, чуо је и за најаву неке пријаве због 19.000 динара донације СНС и рекао да неки троше милионе евра за кампању и да их нико ништа не пита.

Вука Јеремића, додаје, нико не пита за шест-седам милиона евра које је дао у кампањи за председничке изборе, на којима је, истиче, "једино СНС имала све чисте рачуне и није остала дужна никоме".

Упозорио је да су многи остали дужни за рекламе и кампању и из опозиције, а има и оних из власти, док је СНС, истиче, све своје рачуне платила.

Како је рекао, једина је СНС чиста странка - "као суза чиста и то људи треба да знају".

"Коме смо остали дужни - јавите се ако је некоме СНС остао дужан... Код кога год да смо се рекламирали СНС је платио све обавезе. Други дужни милионе и милионе евра, било да су из власти, било да су из опозиције. СНС има чисте паре са рачуна које добија од државе и СНС тајкуни нису потребни. А ко финансира другима те милионе него тајкуни и криминалци" нагласио је Вучић.

Како је оценио, међу опозицијом "нервоза је велика", јер би "они који су пљачкали сада да се врате, да наставе своју пљачку...".

"Многи су увезани и они би да се врате по сваку цену, да земљу докрајче и униште" рекао је Вучић и додао да је на поштенима и пристојнима да омогуће да нам деца раде и буду поштена, а не да "п....у по нечијим гробовима".

Додао је да неки стално причају да ће он проћи као Милошевић или Коштуница на ванредним изборима и слично.

"Нисам ни Милошевић, ни Коштуница, а Србија нормална и пристојна неће да слуша преваранте и они који би себе да прикажу као елиту, без било каквог покрића", поручио је Вучић.

Вучић о БИА: Не треба ми заштита од новинара

Одговарајући на питања новинара, председник Србије је рекао да не зна зашто нису сви новинари пуштени на пријем поводом Дана БИА, али и објаснио да он није отишао на пријем из протеста, јер сматра да нико није морао да га штити од новинарских питања.

"Немам појма зашто нису пуштени, требало је све да их пусте. Не мислим ја да су то биле безбедносне провере. Гашић ми је све другачије објаснио, али то уопште није важно, уопште нисам хтео да улазим у то", децидан је био Вучић.

Додао је да, "иако много воли шефа БИА Братислава Гашића и много цени његов рад", није могао да допусти себи да оде.

"Ја сам гост и ја ћу на то да одговорим. Што ме штитиш, кад ми то није потребно. Што ме штитиш на сличан начин како се понаша (Саша) Јанковић, који неће да одговори Гоци (Узелац новинарки ТВ Пинк) и никоме, јер не зна шта да одговори. То што он не зна шта да одговори, ја знам шта да одговорим, јер се борим за то, живим за то, и радим на томе", нагласио је председник.

Како је додао, "ни Радуловић неће да одговори, Јеремић није хтео да пусти ни Гоцу ни Вучићевића ни Студио Б".

"И сви сте ћутали а ја нисам ћутао када су наши то урадили, него сам на најснажнији начин протестовао - нисам отишао на свечану академију, код човека и људи чији рад изузетно ценим и поштујем, људи из БИА", рекао је Вучић и истакао да је његов посао да ради и да одговара на питања грађана Србије.

"Оно што они (Радуловић, Јанковић, Јеремић) раде и сматрају да је њихов посао да псују и да мокре по туђим горобовима", они то, каже Вучић, не разумеју.

"Ми морамо да разумемо и да покажемо разлику између нас и њих", закључио је Вучић.

"Циљ неких амбасада - смањење утицаја Српске листе и Србије"

Говорећи о Косову и Метохији, Вучић је навео да поједине западне амбасаде врше велики притисак и утицај са циљем да "растуре" Српску листу, смање њен утицај у Приштини и утицај Србије на Космету.

Истакао је да се не ради о "раздору" међу Србима на Косову, како је гласило једно од новинарских питања, поводом подршке појединих политичких покрета из Београда политичким ривалима Српске листе на Косову и Метохији.

Њихово је право, рекао је, да подрже свог кандидата, као што је право сваког да се кандидује и да каже шта мисли.

Проблем је, међутим, сматра председник, притисак и утицај појединих западних амбасада са циљем да се "растури" српска листа и ослаби утицај и присуство Србије у покрајини:

"Они не желе да Срби имају 'златну акцију' у влади у Приштини и настоје да им ту позицију отежају и онемогуће на локалним изборима, и у локалним срединама", оценио је Вучић.

Истичући да сви имају право да се кандидују на тим изборима, Вучић је рекао да би неке требало питати ко им је омогућио да их превозе Кфоровим аутомобилима и за чије се то потребе ради.

"Питање је и зашто је Шћепановић морао да буде убијен", рекао је Вучић.

Истакао је да Косово проглашавају независним од 2008. године, а ми смо га бранили тако што је, када је био заказан митинг за одбрану Косова и Метохије, "један побегао у Румунију, а други из Београда...". "Зато је и страдао Шћепановић....", приметио је.

Истакао је да би он увек подржао Српску листу.

"Зато што је Српска листа увек била везана за Србију више него други. Што се нас тиче, ми подржавамо Српску листу, јер тиме Србија има утицај на своју територију", рекао је председник Србије.

Што се безбедности тиче, председник је приметио да "нажалост, нисмо успели да Србе одбранимо од Срба".

"Шта се јуче догодило? Син једног кандидата, који је близак приштинској, а не српској влади, ушао је, претио и малтретирао људе у Општинском одбору Српске листе у Лепосавићу. Како то нисте чули? Изгледа да сви чујемо различите ствари са КиМ", рекао је Вучић.

Србија поуздан партнер

Вучић је изјавио је да ће споразум о правосуђу бити спроведен у петак или у понедељак, и истакао да је Србија поуздан партнер и да јој не треба држати предавања по питању рокова.

"Неки касне у формирању Заједнице српских општина четири године и шест месеци, од априла 2013. године...И не пада им на памет да ураде то, и имају подршку од многих из света... Боље да ме не вуку за језик", рекао је Вучић, одговарајући на питања новинара да прокоментарише "инсинуације из ЕУ да је Србија забранила судијама српске националности да положе заклетву на КиМ".

Коментаришући изјаву портпаролке Европске комисије да Брисел жали због неспровођења споразума о правосуђу, Вучић је рекао да је Србија на то већ навикла.

Додао је да ће ускоро бити спроведен и споразум о правосуђу.

"Имамо ми одређене ствари које још овде треба да обавимо - да ли ће то бити у петак или понедељак то ће се догодити јер Србија је поуздан партнер, никога не лаже и никога не обмањује.

"А и једни и други нека размисле да ли то могу да кажу. Србија ће да испуни шта је обећала. А они другима нека држе предавања", рекао је Вучић.

број коментара 44 пошаљи коментар
(четвртак, 19. окт 2017, 08:28)
Najbolja [нерегистровани]

Plate

Nemam reči...zluradi komentari, niko nece da pohvali napredak i rad...ljudi su skloni kritikama i iznosenju neistina...Svako povećanje je dobrodošlo.

(четвртак, 19. окт 2017, 08:28)
Marijan [нерегистровани]

Marijan

Kada dobijamo uvek je malo i uvek nam treba vise

(четвртак, 19. окт 2017, 08:25)
Ђорђе [нерегистровани]

Проблем

Није проблем да ли је 450 више или мање од 350, него што се већ годинама обећавају такве ствари. Имате на Јутјубу колико хоћете снимака који приказују неиспуњена обећања. "Биће боље за две године", "Улазимо у ЕУ за две године", а године пролазе, пролазе и пролазе. Само се ређају та обећања.

(четвртак, 19. окт 2017, 08:12)
anonymous [нерегистровани]

Povecanje

Prvo, zasto se govori u evrima? Valjda zivimo u Srbiji i nasa valuta je RSD. A govori se uvek u onoj valuti koja trenutno vise odgovara. Evro je u jednom momentu bio 123 dinara, sada je oko 119 dinara. To je 4 dinara razlike. I statistika u evrima ce naravno pokazati kako su plate skocile. Nista nije skocilo, samo je kurs drugaciji.

(четвртак, 19. окт 2017, 07:02)
anonymous [нерегистровани]

"Статистика наша дика...

...што пожелиш, то наслика", рече давно бриљантни Виб... да појасним: ако један "радник" има плату 2000€, а 10 по 200€, у просеку њих 11 имају скоро по 400€ и ту је председник 100% у праву... тако да супер нам је...

(четвртак, 19. окт 2017, 06:58)
anonymous [нерегистровани]

Matematika-Statistika

A koliko je povecanje plata u privatnom sektoru?Sto se svima povecavaju plate linearno,a obecanje o platnim razredima jos ceka od 2012.Kakva je to demagogija

(четвртак, 19. окт 2017, 05:10)
Goran [нерегистровани]

inflacija

koliko prozenata je bila inflcija od kaka su plate zamrznute? zasto ne dobiju povisicu svi nego samo BIA; POLICIJA,VOJSKA? Sta je sa produktivnim zanimanjima? Pozdrav Austrija

(четвртак, 19. окт 2017, 01:24)
nele [нерегистровани]

prosta matematika

Pa ako nekome prethodno smanjis platu (ili penziju) za 10 posto pa je sada povecas za deset posto, kakav je to onda napredak?! A da ne pominjem stopu inflacije i povecanje cena za taj period...... Znaci da se tada pre tog pvog smanjenja zarada vise zaradjivalo nego sto ce se sada zaradjivati nakon ovog povecanja zarada. Vucic je u pravi, ovo jeste prosta matematika ali, nazalost, na stetu gradjana Srbije.

(среда, 18. окт 2017, 23:58)
anonymous [нерегистровани]

napredak

Povecanje je veoma znacajno za napredak,i mnogo znaci za napredak.

(среда, 18. окт 2017, 22:58)
Aca [нерегистровани]

T

Ocito je da nekima smete sto ce doci do najavljenog povecanja.