Вулин: Мичел сусретом с опозицијом чини притисак на Вучића

Најаву да ће се функционер Стејт департмента Вес Мичел састати у Београду и са опозицијом, Министар Александар Вулин види као додатни притисак на председника Србије пред тешке разговоре који га очекују са Мичелом, тим пре што, како је навео, Мичел у Скопљу и Приштини, где је боравио пре Београда, није разговарао са тамошњом опозицијом.

Помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију Вес Мичел сутра ће се састати с председником Вучићем, потом с премијерком, а затим и са представницима дела српске опозиције.

Вулин сматра да је то покушај да се председник Вучић изједначи са опозицијом и израз жеље да се ослаби председник Србије.

"Разумели смо ову не баш дипломатску поруку и жељу да се на председника Вучића, пред тешке разговоре који га очекују, изврши додатни притисак, тиме што ће покушати да га изједначе са онима који не могу да пређу ни цензус. Јасно је да хоће слабог Вучића - то неће дочекати", рекао је Вулин.

Министар је додао и да током боравка у Приштини и Скопљу амерички званичник није имао "ни времена, ни жеље", да разговара са било којим представником опозиционих партија, да у Београду жели да разговара са "свим представницима ДОС-а", избегавајући, каже, остале представнике опозиције. 

Вулин: Војска Косова претња за мир и стабилност на Балкану 

Министар одбране каже да на Косову и Метохији може да постој само једна оружана сила, а то је Кфор и за Србију је то једино могуће и једино прихватљиво. 

Коментаришући изјаву Мичела, који је у администрацији у Приштини пренео да САД пружају подршку формирању војске Косова, Александар Вулин је навео да је Резолуција 1244 у том смислу више него јасна.

"На Косову и Метохији може да постоји само једна оружана сила, а она је Кфор. Докле год Савет безбедности Уједињених нација не промени своју одлуку тако ће бити, и за Србију је то једино могуће и једино прихватљиво", рекао је Вулин.

Како каже, на КиМ не може да буде никакве војске, никакве војске Косова, и она може да буде успостављена само грубом силом.

"Успостављање такве илегалне оружане формације представља претњу за мир и стабилност на читавом Балкану", изјавио је министар Вулин данас приликом посете касарни "Бањица" у Београду, где је присуствовао свечаном испраћају на Кипар 14. контингента ВС у мултинационалну операцију Уједињених нација.

број коментара 5 пошаљи коментар
(среда, 14. мар 2018, 07:50)
SS [нерегистровани]

SRBIJA

Verujemo da ce predsednik i po pitanju ove posete reagovati u skladu sa temama i jasno i glasno jos jednom reci da nikakve ucene ni pritisci ne dolaze u obzir.

(среда, 14. мар 2018, 00:01)
Boki87 [нерегистровани]

Kosovo

Za Srbiju je neprihvatljivo formiranje Vojske Kosova, tako bi se krsila rezolucija 1244 koja jedino Kforu dozvoljava ptisustvo na teritoriji Kosova.

(уторак, 13. мар 2018, 21:26)
maja [нерегистровани]

,,,

Treba sve resavati u miru!

(уторак, 13. мар 2018, 21:25)
Pedja [нерегистровани]

Samo ponosno

Podrska za vucica ispred amerikanaca samo gordo i ponosno ne mogu nas vise kazniti nego sto vec jesu i ako ikako moze bez recenice nasi americki prijatelji jer sa tom recenicom vrijedjas svakog srbina.

(уторак, 13. мар 2018, 20:11)
Mila [нерегистровани]

Komentar

Videćemo određenije valjda nešto sutra, ukoliko se sastanka ne proglasi tajnim.Verujte mi ja više ne mogu da podnesem ta decenijska uslovljavanja i ovako više ne može da se normalno živi.