Мичел: САД сматрају Србију окосницом стабилности на Балкану

Званичник америчког Стејт департмента Вес Мичел у разговору са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем поручио је да САД сматрају Србију окосницом стабилности на Балкану. Дачић је Мичелу уручио репринт изјаве америчког председника Вудроа Вилсона о Косову објављене у "Њујорк тајмсу" у јуну 1918. године.

Помоћник државног секретара САД за Европу и Евроазију Вес Мичел је у разговору са Дачићем истакао да САД Србију сматрају једном од најзначајнијих земаља региона и окосницом стабилности на Балкану.

Помоћник државног секретара указао је да САД континуирано подржавају европски пут Србије и остваривање напретка у оквиру Бриселског дијалога, саопштило је Министарство спољних послова.

У разговору су разматране теме које се тичу регионалне стабилности, европског пута Србије, као и наставка Бриселског дијалога.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић указао је да ценимо подршку САД и изразио интерес да се позитивна динамика билатералних односа развија и у будућности, нарочито када се обележава 100 година од када је, у знак савезништва са Србијом, подигнута српска застава на Белој кући.

У циљу оживљавања традиционално савезничких веза и пријатељских односа, као и даљег интензивирања сарадње и међусобног разумевања, Дачић је Мичелу уручио изјаву америчког председника Вудроа Вилсона о Косову, поводом Видовдана, под насловом "Славимо Косово као Дан части" из Њујорк тајмса од 18. јуна 1918. године.

Помоћник државног секретара САД за Европу и Евроазију Вес Мичел борави у Београду у оквиру своје прве посете региону од кад је преузео ову функцију, наведено је саопштењу.

Мичел ће се у среду састати са председником Александром Вучићем, а разговараће и са премијерком Аном Брнабић, као и са лидерима опозиције.

број коментара 11 пошаљи коментар
(среда, 14. мар 2018, 09:09)
milan lala [нерегистровани]

NATO

Oni Srbiju toboz smatraju okosnicom bezbednosti na Balkanu i zato 0 % ziro uvazavaju interese Srbije na KiM. Koje mlacenje prazne slame .

(среда, 14. мар 2018, 07:53)
anonymous [нерегистровани]

Treba da nam bude jasno

Ako želimo kao narod da opstanemo i pobedimo na ovim našim prostorima, moramo veoma brzo povećati natalitet. Razmislite, kako bi sve drukčije izgledalo i šta bi značilo da nas ima više.

(среда, 14. мар 2018, 03:21)
anonymous [нерегистровани]

Djela!

Što rekli ovi iz Eu kada udaraju po Srbiji hoćemo djela.Tako i vaša priča da je Amerika prijatelj Srbije ne vidi se.Ne dokazujete već samo pričate prazne priče.

(уторак, 13. мар 2018, 23:33)
anonymous [нерегистровани]

Тројански конњ и бриселски споразум

Ово је опасна хипотеза Митчела, јер Србија де факто нема ништа да одлучи на Балкану, али је перманентно кривац за пропалу политику велесила на овом простору. У случају Косова очекујем да су коначно и Албанци одговорни за мир и стабилност, је су до данас само показали како су способни под протекторатом велесила да муче православни народ на простору Косова и Метохије које је под њиховом контролом. Јавно признање Кушнера да је био сведок злочина над Србија је валидан доказ да се коначно покрене поново питање Косова у УН. Бриселски споразум никад није остварен са албанске стране и са тиме необаезујући за Србију.

(уторак, 13. мар 2018, 22:58)
anonymous [нерегистровани]

rezolucija 1244

Nismo ni svesni koliko je važna i snažna rezolucija 1244. Ne smemo im dozvoliti da je menjaju jer čuva Srbiju, kao što i izvorni Dejton čuva Republiku Srpsku. Znaju oni to dobro i zato stalno pokušavaju da nam to izmene ili izbrišu.

(уторак, 13. мар 2018, 22:34)
anonymous [нерегистровани]

Kosovo: Rezolucija SB-1244

Naterali su nas da potpisemo Rezoluciju SB-1244. Srbija je to uradila. U cemu je sada problem? Ako im tempo ne odgovara, hajde da se predmet ponovo vrati u SB. Po meni, to je ono cega se nasi politicari moraju drzati, a priznati otceplenje svoje teritorije to ne dolazi u obzir.

(уторак, 13. мар 2018, 22:11)
anonymous [нерегистровани]

SAD i EU treba tuci pravnim argumentima

Pravni argumenti su u srpskim rukama i time ih moramo tuci i to u SB.UN,podsjetiti ih na Rez.1244 i traziti da se ona realizuje,pa ce i oni sami uvidjeti da su njihove upotrebe sile,prijetnje i pritisci bespredmetni i bezvrijedni.Dacic je odlicno nastupio u razgovoru sa Micelom iznoseci mu cinjenice iz proslosti na koje ovaj nema odgovora.trebao mu je Dacic jos pokazati americki spisak teroristickih organizacija na kojem je i OVK.A, fotografija govori sve,Ameru se zamrznuo vjestacki osmjeh na licu,a Dacicev izraz lica je strogo ozbiljan sto i odgovara datoj situaciji.

(уторак, 13. мар 2018, 21:55)
anonymous [нерегистровани]

Razgovaramo...

...sa onima koji su glavni inicijatori stvaranja tzv.Kosova!?
Ima li to ikakvog smisla,a pogotovo ima li smisla da ga prima Predsednik Srbije?
On nije licnost koja po rangu to zasluzuje!

(уторак, 13. мар 2018, 20:53)
anonymous Lala [нерегистровани]

Ostaje da vidimo

Kakvog "anđela" nam opet pripremaju .

(уторак, 13. мар 2018, 20:11)
Rafovan [нерегистровани]

Ljubav

Amerika ne kraje koga podrzava! Mi to moramo da saslusamo I hladne glave razmislimo? Navikli smo I da nas bombardiju? Da se bojimo razloga ima ali moramo da se borimo za svoje interese? Da li cemo ukljucivati I medjunarodnu zajednicu ? Naravno! Brisel Je merodavan ! Rusi sigurno! Kina! Obavezno!