Хан: Позитиван развој атмосфере у дијалогу Београда и Приштине

Европски комесар за преговоре о проширењу Јоханес Хан каже да види нови импулс у дијалогу Београда и Приштине, мада још нема "ништа конкретно".

Овакав став Хан је објаснио на првом месту променом приступа Приштине, која је, према његовим речима, до сада "са мање воље него Срби" учествовала у дијалогу.

"Можда су раније били мање вољни него Срби око дијалога, али сада разумеју да је то такође у њиховом интересу", каже Хан.

Јоханес Хан је у разговору са сталним дописницима европских медија у Бриселу оценио да на Косову тренутно постоји позитивно расположење.

То је објаснио чињеницом да је Европска комисија после позитивне одлуке косовског парламента о демаркацији са Црном Гором на Косово послала експертски тим који ради финалну процену испуњености услова за визну либерализацију.

"Они су тако видели да добијају нешто заузврат и да има позитивних сигнала и за њих. Убеђен сам да то може да донесе нову енергију и у дијалог", наводи европски комесар.

Јоханес Хан каже да, иако тренутно још нема "ништа конкретно" око дијалога, он осећа "позитиван развој атмосфере" између два партнера у тим разговорима.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. јун 2018, 18:49) - anonymous [нерегистровани]

sa manje volje

Sto nekaze kako jeste: nisu ni hteli neki dijalog i resenje jer su navikli da uzmu sve i inda traze od USA da ich brane