Српска листа: Напад на Србе пример верске нетолеранције

Српска листа саопштила је да је напад на српске вернике у Метохији у недељу пример верске нетолеранције која је невиђена на тлу Европе. И потпредседник косовске владе у оставци, Далибор Јевтић, осудио је каменовање аутобуса са Србима у месту Исток.

"Охрабрени ћутањем међународне заједнице на овакве догађаје, екстремисти на албанској страни настављају прогон свега што је српско на Косову и Метохији", поручују из те српске странке на Косову и Метохији и додају да је очито да се изјаве неких међународних званичника, да Косово има право на војску, на Космету тумачи да то значи и суверено право на каменовање и малтретирање Срба.

Потпредседник косовске владе у оставци, Далибор Јевтић, осудио је каменовање аутобуса са Србима у месту Исток, и поручио да починиоци морају бти идентификовани и санкционисани, јер ново ћутање само ће охрабрити оне који то чине да слично понове.

Јевтић је рекао да је последње каменовање аутобуса са Србима који су обилазили српске светиње на КиМ са још један у низу и да је дошао као последица некажњавања оних који су то чинил праније.

"Они који су јуче бацали камење на Србе су још једном бацили камен на будућнст", рекао је Јевтић и додао да се показало да само осуде нису довољне.

Код градића Исток, надомак Пећи на Косову и Метохији, јуче су каменована два аутобуса са верницима из Београда, који су се враћали из посете цркви Богородице (Студенице) хвостанске.

"Овај напад ће бити још једна тужна мрља на образу косовских Албанаца али и међународне заједнице чији се представници не усуђују да реагују на ове изливе мржње", наводи се у саопштењу Српске листе.

Из те странке поручују да ово није само напад и нетрпељивост према Србима, већ и према хришћанској баштини на Косову и Метохији, која својим постојањем не дозвољава фалсификовање историје ових простора.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(понедељак, 22. окт 2018, 21:32) - anonymous [нерегистровани]

Dokle vise

Srbi su uvek meta napada i provokacija Albanaca. Dokle vise.

(понедељак, 22. окт 2018, 17:45) - Tamara [нерегистровани]

qqqq

Ovo salje ruznu sliku u svet.

(понедељак, 22. окт 2018, 17:14) - anonymous [нерегистровани]

Zapad

Treba Zapad da reaguje i kazni ovakvo ponasanje.

(понедељак, 22. окт 2018, 13:51) - mixi [нерегистровани]

Kosovo

Ovaj napad je samo dokaz zašto im se ne sme dozvoliti formiranje vojske

(понедељак, 22. окт 2018, 11:59) - Милан [нерегистровани]

критика

Mеђународнa заједницa на овакве догађаје не сме да ћути....

(понедељак, 22. окт 2018, 11:05) - jovica [нерегистровани]

napad

Ne znam šta više treba da se desi da snage KFORA zaštite naše ljude.

(понедељак, 22. окт 2018, 11:04) - dzo [нерегистровани]

napad

Žalosno ni jedan počinilac gnusnih zločina nad Srbima nikada nije odgovarao.