Стефановић за РТС: Одлука о изборима није лака

Члан председништва СНС-а Небојша Стефановић каже за РТС да је он увек за то да се провери воља народа, али да је много фактора који ће утицати да се формулише одлука о изласку на ванредне изборе. Поводом навода да ће избори бити одржани 31. марта или 14. априла, истиче да се није разговарало о датумима.

Коментаришући могућност да се на биралишта изађе на пролеће, Небојша Стефановић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, изјавио да је то одлука која ће зависити од више фактора који се тичу државних интереса, Косова и економије.

Каже да је необична ситуација да изборе не траже странке опозиције које желе да се врате на власт, и истиче да је он увек за то да се провери воља народа.

Почеле су, како је приметио, приче да Вучић и влада немају легитимитет. "Хајде да проверимо шта народ мисли о томе", поручио је Стефановић.

Међутим, члан председништва СНС-а истиче да то није лака одлука.

"Зато и чекамо да се искристалише шта ће се дешавати и са односима са ЕУ. Моја предвиђања су да ће Европа због њихових избора прилично успоравати све остале процесе", оценио је Стефановић.

Навео је да нису разговарали о датумима и закључио да је много фактора који ће утицати да се формулише одлука.

"Економија у првом плану током посете Путина"

Говорећи о посети председника Русије Владимира Путина, наводи да је у првом плану била економија, што не значи да се није разговарало и о другим темама.

Сматра да је било стратешки важно да се постигне споразум који омогућује енергетску безбедност, још један доток гаса, као и повећање капацитета складишта у Банатском двору.

Повећава се број фабрика и инвеститора, који су заинтересовани гсасификацију, каже Стефановић.

Наводи да је други економски аспект разговора са Путином је била изградња инфрастуктуре, што треба да доведе до повећања конкурентности Србије.

Стефановић наглашава да му је најснажнији утисак енергија више од 100 хиљада људи који су се окупили током Путиниве посете и који су препозанали да Србија напредује. 

На питање ли је забринут да ће партнери са Запада замерити због посете руског председника, потпредседник владе и министар унутрашњих послова поручује да Србија води суверену и самосталну политику у интересу грађана.

Србија користи само један посто руског гаса који се продаје у Европи, а они се, како је приметио, боре за своје интересе и тада не спомињу Русију у негативном контексту.

Ми имамо своју главу и одлучујемо у свом интересу, а када се то постави тако, нема разлога за замерање, поручио је Стефановић.

број коментара 21 Пошаљи коментар
(недеља, 20. јан 2019, 18:45) - anonymous [нерегистровани]

Браво

Ко хоће превремено нека трошкове плати из свог џепа. А државне паре употребити за унапређење здравствене заштите народа ове државе.

(недеља, 20. јан 2019, 17:59) - anonymous [нерегистровани]

Vanredni izbori su nepotrebno trosenje narodnih para

To bi bila besmislica izlaziti na prevremene izbore. Zbiti redove i raditi i Kosovo braniti i svoju celu teritoriju zajedno, SVI. Takmiciti se u ekonomskom smislu, pripremati teren za brzi ekonomski rast. Odradjivati deo svog posla, posteno za dobrobit svog naroda. Nezadovoljnika ce uvek biti, ali u ime cele zajednice uvek je bilo da poneko bude i zrtva. Zar sbog onih sto ne mogu da pobede treba cela drzava da pati? Naucite se da se u talmicenju moze i izgubiti, ali se zato ustane otrese prasina i radi vise i pametnije pa na sledeci turnir sa verom u pobedu. Nemoj te trositi nepotrebno na vanredne izbore kad vec imaju redovni!

(недеља, 20. јан 2019, 15:27) - anonymous [нерегистровани]

milenko

Sve ima svoje prednosti i svoje mane.

(недеља, 20. јан 2019, 15:21) - anonymous [нерегистровани]

Izbori ili izborni cirkus ! ?

Bili su izbori , i izbori su priznati kao korektni ili ?

Dobili ste izbore i sad treba da radite 4 godine , obecavali ste biracima

Ne gubite vreme i novac na neke nove izbore ( polemika izbore ) Srbija nije toliko bogata

Radite ! Korupcija , birokratija , nepotizam , vladavina prava itd. Radite , radite, radite !

Pozdrav iz Stockholma

(недеља, 20. јан 2019, 15:09) - anonymous [нерегистровани]

izbori

Odluka nije laka i zato razmisliti dobro i sve proračunati, pogotovo jel tu ima i troškova.

(недеља, 20. јан 2019, 15:00) - izbori [нерегистровани]

izbori

Na izborima ce pobedu odneti oni koji uzivaju najvece poverenje kod gradjana.

(недеља, 20. јан 2019, 14:28) - Огњен [нерегистровани]

Не трошите ...

џаба народне паре! Нико нема ништа ново или боље да понуди и зато боље изградите или реновирајте неку школу, вртић, пут, мост, итд. а не да сваке друге године стучете паре на изборе.

(недеља, 20. јан 2019, 14:18) - anonymous Stavra [нерегистровани]

Rep

U svakoj zemlji postoje ljudi koji su protiv vlasti. Svako iz svojih razloga. Nekima smeta što nemaju veći uticaj u društvu, nekima što im se čini da bi oni sve nolje radili, nekima što nemaju više novca za sebe i svoje najbliže i tako redom do beskraja i besmisla. U vašem komentaru mi se dopada to pitanje ko je ta alternativa aktuelnoj vlast? Tvrditi da je 5 miliona za vas, a zna se da na izbore ukupno izađe 2-3 miliona je u startu besmislica. Za vlast vam je potrebno cca 1,1-1,2 miliona glasova. Sve stranke "opozicije" mogu da napabirče maksimalno cca 800-900 hiljada glasova, i to da budem "široke ruke". Šta je to što opozicija nudi? Brži ulazak u EU? Veće zapošljavanje? Više fabrika? Veće plate i penzije? Bolje obrazovanje i zdravstvo? Bolje puteve, pruge? Besplatan hleb za siromašne? Samo nam recite ko će to da izvede, a da već nije pokzao šta zna i kako može? Mene Vučić ne zanima, zanimaju me samo rezultati.

(недеља, 20. јан 2019, 13:58) - Tamara [нерегистровани]

izbor

Izbori su najpravednije i najbolje rešenje. Nek svako pokaže svoj program a narod će odlučiti kome će pokloniti svoje poverenje.

(недеља, 20. јан 2019, 12:38) - Rade [нерегистровани]

Srbija

Uvek treba zaista dobro razmisliti pa tek onda doneti odluku koja je najbolja.