Ђилас се вербално сукобио са члановима организације "Маркс 21"

Организација "Маркс 21", која себе назива револуционарно социјалистичком, објавила је снимак расправе са челником Савеза за Србију Драганом Ђиласом током јучерашњег протеста "1 од 5 милиона" у Београду.

Током вербалног сукоба чланови ове организације су Ђиласа окривили да су он и његова бивша власт криви за социјалну и економску пропаст њихових родитеља, а Ђилас је на то узвратио псовком и увредема.

Како је саопштила ова организација, то се десило пред крај шетње када се левом блоку протеста придружио и лидер СзС, након чега је Ђилас вербално напао чланове ове групе. 

Ова организацију је уз саопштење медијима проследила и снимак расправе који можете погледати овде.  

Поводом овог инцидента, вечерас се огласио Ђилас који је рекао да никога није напао током шетње "Један од пет милиона" и изразио жаљење што је псовао.

Ђилас је у писаној изјави навео да никога није напао током, нити после шетње и да није требало да псује, али да је реаговао људски, јер су га вређали пред децом.

Ђилас је објаснио да је у суботу у шетњи сустигао групу младих који су га називали погрдним речима и да је он прошао без рекације, али када су га угледали кренули су ка њему и дошло је до вербалног конфликта са људима са којима сваки пут заједно шета.

"У питању су моји пријатељи, а не телохранитељи, јер телохранитеље немам", рекао је Ђилас и додао да се по завршетку шетње нашао са децом узраста шест и седам година и да их је по изласку из књижаре "Вулкан" на почетку Кнез Михаилове чекала иста група од десетак људи који су пред децом почели да скандирају исту паролу.

"Рекао сам им да није у реду да то вичу када сам са децом и продужио сам, али су они наставили. Стао сам пред њих, док је њихова мајка Ива одвела Ану и Вука 15-ак метара даље и питао их да ли њихови родитељи знају како се понашају. Пошто нису престајали, опсовао сам их, што наравно није исправно", навео је Ђилас.

Ђилас је додао да се у конфликт умешао његов пријатељ и један грађанин који је пролазио и видео шта се дешава и да су их раздвојили.

"Моја реакција је била крајње људска. Није требало да псујем, жао ми је због тога, али питам свакога како би се он понео да му се деси нешто овако. То што се бавим политиком не даје ми право никога да вређам, али не даје право ни другима да се овако понашају, посебно када сам на улици са својом породицом", рекао је Ђилас.

број коментара 10 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. јан 2019, 08:10) - pomorandza [нерегистровани]

sanjamdv@gmail.com

Toliko su jedinstveni da se međusobno prepucavaju!

(понедељак, 21. јан 2019, 07:28) - ceca [нерегистровани]

webdesk@rts.rs

kakva izražavanja i ponašanja

(понедељак, 21. јан 2019, 07:11) - nikola [нерегистровани]

Moral

Da li ovakvo ponasanje jednog coveka treba da predstavlja gradjane Srbije bilo kako?

(понедељак, 21. јан 2019, 06:56) - Borko [нерегистровани]

Zastiti narod

Djilas ne sme ovako da se ponasa prema gradjanima Srbije.

(понедељак, 21. јан 2019, 03:17) - anonymous [нерегистровани]

Djilas

Jasno se na snimku primecuje kako ga ovi klinci vredjaju i provociraju. Ne podrzavam Djilasa, ali jos manje ove raznorazne nevladine organizacije koje nicu kao pecurke, koje se toboze bore protiv "srpskog nacionalizma". 

(недеља, 20. јан 2019, 22:32) - anonymous [нерегистровани]

Vidjeli smo snimak

Bez da branim Djilasa i njegove psovke, ali se jasno vidi da su oni njega prvi poceli provocirati i dobacivati mu, a covjek sa malom djecom i zenom.

(недеља, 20. јан 2019, 22:16) - anonymous [нерегистровани]

Klinci su u pravu

Procitao sam upravo njihov program.......mislim da su ciljevi opravdani ...ali realno nemoguce ih je ostvariti....takode mislim da ujedinjeni proleterijat asocira na globalizaciju ...Pristalica sam nacionalnog intetiteta tradicije sa krscanskim vrednostima ..sto podrazumjeva u svakom slucaju socijalnu pravdu i jednakost.....Neslazem se da Kosovo treba dobiti nezavisnost ako prihvati vase norme..sto ste naveli u programu...tu ce te izgubiti vecinu vasih simpatizera srpske narodnosti.....

(недеља, 20. јан 2019, 22:14) - anonymous [нерегистровани]

Ne znam za ovo

Ali mi milo da postoje ovi mladi revolucionari koji bi u perspektivi trebalo da rasteraju sve ove kapitaliste i globaliste. I sadasnje i bivse.

(недеља, 20. јан 2019, 22:02) - anonymous Lala [нерегистровани]

Drugim rečima :

Kad se sirotinja ženi svi bi u svatove .

(недеља, 20. јан 2019, 21:59) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Djeco!!!samo napred.....!!!