ОРФ: Опозиција слаба конкуренција Вучићу

Српска опозиција, која је хетерогена, није никаква алтернатива Александру Вучићу, који је поштован не само од председника Руске федерације Владимира Путина, већ и западних вођа, оцењује аустријска државна телевизија ОРФ.

Протести показују да је део грађана Србије незадовољан, али од тога опозиција није успела да оствари политички капитал, додаје Јавни сервис Аустрије у извештају са протеста у Србији.

Подсећа да у Србији хиљаде противника владе демонстрира већ недељама у Београду, Новом Саду и другим градовима против председника Вучића, којем пребацују да је ауторитаран, да ограничава слободе и не поштује расподелу надлежности, односно поделу власти.

Иако се протести опозиције шире, према ОРФ-у, тренутно готово нема шансе да озбиљно угрози положај српског председника.

ОРФ указује да опозицију, односно Ђиласа, Обрадовића и Јеремића, повезује само једног, а то је да им је заједнички непријатељ Вучић, али и недостатак популарности.

"Нема грађанина који би сву тројицу лидера опозиције позитивно оценио. Ако наступају заједно, опозиција губи на снази. Зато на протестима говоре уметници", констатовао је истраживач јавног мњења Срђан Богосављевић.

ОРФ наглашава да је Вучић најпопуларнији политичар Србије, поштован не само од Путина, већ и западних вођа.

Због тога, истиче аустријски јавни сервис, ЕУ и САД требало би да га подсете колико су важни слобода штампе и независно правосуђе.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. јан 2019, 12:24) - kovač1 [нерегистровани]

umetnici?

"Nema gradjanina koji bi svu trojicu lidera opozicije ocenio pozitivno. Ako nastupaju zajedno, opozicija gubi na snazi. Zato na protestima nastupaju umetnici". Ovo je najsažetiji opis protesta koji se dešavaju na ulicama već neko vreme.

(понедељак, 21. јан 2019, 11:09) - kira [нерегистровани]

pato.valentina86@gmail.com

Opozicija nije nikakav protivnik zato sto se tako prava konkurencija ne ponasa,da vredja zene i nasilno se ponasa.

(понедељак, 21. јан 2019, 08:56) - Micko [нерегистровани]

komentar

Ne moze biti konkurencija neko ko podrsku trazi na ulici.

(понедељак, 21. јан 2019, 04:31) - Canadian [нерегистровани]

Sloboda stampe

Kod nas se pod slobodom stampe podrazumeva pravo na slobodu izjasnjavanja i pisanja, koja su cesto ili licne analize ili zasnovane na predrasudama bez ikakvih dokaza ili dovoljno dokaza da je ta informacija tacna. Sloboda stampe nije pravo vec privilegija. Ako neko tu privilegiju iskoriscava u svoje ili necije licne interese objavljivanjem informacija koje nisu proverene ili istinite onda je prekrsio pravila etike slobodne stampe. Na zapadu takve noovinske agencije placaju velike kazne a kod nas to zovu zabrana slobode stampe.