Јеремић и Лутовац о бојкоту избора и захтевима протеста

Председник Народне странке Вук Јеремић очекује да Савез за Србију заузме став као и његова странка да треба изаћи из институција система и бојкотовати евентуалне изборе, док Демократска странка, према речима њеног председника Зорана Лутовца, сматра да је бојкот тек последња мера, уколико власт не обезбеди услове за изборе какве Савез тражи.

Они су то рекли на прес конференцији, на којој је Јеремић, иначе, представљен као вршилац дужности председавајућег Савеза за Србију.

На питање када ће опозиција одговорити на захтеве које им је са последњег протеста упутила иницијатива "Један од пет милиона", Јеремић каже да не зна тачно на које поруке се мисли, јер тренутно, како је рекао, то "делује какофонично".

"Има пуно порука са разних страна. Ми се свакако налазимо са исте стране. Не седимо скрштених руку, тренутно разговорају сви са свима, а нећемо дозволити да дође до било каквих подела", рекао је Јеремић.

Иначе, Савезу за Србију данас је приступило седам нових организација - Демократска заједница војвођанских Мађара, Зелена еколошка партија Зелени, Удружење "Чувари града" Марка Бастаћа, Војвођански клуб социјалиста, Српска монархистичка странка "Српска слога", удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије и Самостални синдикат поштанских радника.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(среда, 23. јан 2019, 18:57) - Петрија [нерегистровани]

Захуктавање машине....

Хоће изборе, али не да их распише, организује и спроводи постојећа власт, већ они у властитој режији путем наводно неке прелазне владе. Зато служе грађанске протести, који делују у корист остваривања политичких циљева Савеза за Србију, како би се на улици изнудиле оставке носиоца најважнијих функција у држави... Временом, учесници протеста ће бити све агресивнији и неће презати у последњој фази ни од тога да примене насиље. За сада се ради на томе да се придобије тзв. интелектуална елита... да се сакупи што више потписа познатих јавних личности, што би по њима требало да створи легитимитет даљим притисцима ка власти у смислу да они који су изабрани на демократским изборима и убедљиво победили сами одустану од вршења власти. Интересантно да се самопроглашени највећи заговорници демократије залажу за овакве идеје... Каква год да је власт, изабрана је огромном већином гласова наших грађана, и ваљда је елементарна ствар да се воља већине поштује, а ако је владавина лоша, постоје политичке санкције које се огледају пре свега евентуалним губитком власти на неким од следећих избора, а никако у виду насилног обарања власти на улици....

(среда, 23. јан 2019, 18:24) - Pera [нерегистровани]

Izbor

Ovi vise ni ne znaju sta hoce. Traze izbore pa nece izbore pa ako budu izbori bojkotovace. Ko je ovde normalan. Izgleda ovima ne bi ni odgovaralo da im se da da oni organizuju izbore jer ni na takve ne bi izasli.

(среда, 23. јан 2019, 17:23) - Mara [нерегистровани]

Jaka Srbija

Kakvi zahtevi protesta?Ajde nek se dogore jel opozicija stoji iza protesta ili ne?Malo postaju smesni realno.

(среда, 23. јан 2019, 17:09) - Vera [нерегистровани]

Nerad

Kad su na vlasti, ne rade, kad su opozicija bojkotuju. I hteli bi narodnu podršku.

(среда, 23. јан 2019, 17:06) - sneza [нерегистровани]

izbori

Ja vas ljudi ne razumem,hocete promene a pozivate na bojkot izbora.To je znak da se plasite i ds niste dovoljno jaki

(среда, 23. јан 2019, 17:03) - Minja [нерегистровани]

Bahatost

Ne vidim razlog,zasto bi Vlada Srbije ispunjavala zahteve Saveza za Srbiju?,kada su i sami izjavili da protesti nisu politicki vec gradjanski.Politika koju Savez za Srbiju vodi se zasniva na vredjanju,omalovazavanju,i ponizavanju zena,psovanju majke Omladini.Volja gradjana se mora postovati. Sramotno je sto niko iz Opozicije nije osudio bahato ponasanje Dragana Djilasa i Sergeja Trifunovica.

(среда, 23. јан 2019, 16:58) - ferko [нерегистровани]

pa da

Trazite izbore a sada kada su veoma moguci vi zelite bojkot, zasto, zar se plasite istine i realnosti?????

(среда, 23. јан 2019, 16:54) - Ratko [нерегистровани]

bojkot

Bojkot bi jednom za svagda udaljio opoziciju sa srpske politicke scene.Tako da je za njih propast jer su pod tim istim uslovima bili i oni izbori iz 2012