Придружене чланице СзС подржале "Споразум са народом"

Деветнаест придружених чланица Савеза за Србију потписало је документ "Споразум са народом", који ће уједињена опозиција предложити представницима протеста "1 од 5 милиона".

Документ су подржали Покрет за породицу, ГГ "Пиротска нова снага", Покрет ветерана Србије, УГ "Млади Милановца", Покрет за наш град из Крагујевца, УГ "Избор постоји" из Бора, Покрет уједињених фантома, Удружење "Чувари Старог града", УГ "Социјалистички покрет Србије" из Обреновца и УГ "Гласно за омладину" из Бора, саопштио је СЗС.

Како се наводи, документ су подржали и "Против диктатуре", УГ "Покрет за безбедну Србију", Српска монархистичка странка "Српска слога", Зелена еколошка партија "Зелени", Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије, ГГ "Сви за Прокупље", Демократска заједница војвођанских Мађара, Војвођански клуб социјалиста и Самостални синдикат поштанских радника.

"Споразум са народом" настао је као одговор на захтеве представника протеста "1 од 5 милиона" упућене опозицији, а око њега су се удружили оснивачи Савеза за Србију – Грађанска платформа, Нова странка, Покрет слободних грађана, Социјалдемократска странка, Странка модерне Србије, самосталне посланице Мариника Тепић и Ана Стевановић.

Тим документом опозиција гарантује да ће наставити борбу за поштене изборе и слободне медије, али да неће учествовати у изборима који би се одржавали под садашњим условима, нити ће учестовати у раду скупштина у којима су укинута демократска начела.

Потписници су се обавезали и да ће, када се успоставе услови за слободне изборе, радити на формирању заједничке листе, на којој би, поред страначких кандидата, били и представници синдиката, струковних и грађанских удружења, студената, професора, академика и јавних личности, наводи се у саопштењу Савеза са Србију.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 09. феб 2019, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

Koliko ih je!

Neverovatno koliko tu ima stranaka,udruzenja i svasta nesto... Mislim da je sve to nista i kada budu izbori(redovni ili prevremeni),njih 90 posto nestace kao sneg na letnjem suncu.