Јовановић: СзС подмеће испразни документ

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да Савез са Србију грађанима подмеће испразни популистички документ о договору који су направили сами са собом и злоупотребљава незадовољство грађана тренутним стањем у земљи.

"Главни атрибут тог документа је избегавање одговорности, кроз изостављање кључних политичких питања, и предлагање неке замишљене експертске владе, која ће за годину дана решити све наше проблеме које данас не смемо ни да набројимо", навео је Чедомир Јовановић у писаној изјави.

Уместо таквих шарених лажа, истиче Јовановић, нашем друштву је потребно рећи истину да се без европских интеграција и регионалне политике, која је заснована на помирењу, не може темељно променити Србија, јер нема демократије и развоја људских права и грађанских слобода ако политику градимо на национализму.

Јовановић поручује да су три кључне тачке спајања са светом које су неопходне нашем друштву: Европа, договор са косовским Албанцима и људска права и грађанске слободе.

"Не пристајемо да нам европске вредности тумаче Бошко Обрадовић и Милан Стаматовић, који у Србију из света знају да доведу само руске паравојне формације, које децу воде у шуме да пуцају, и милитантне бајкере да сеју страх", навео је Јовановић.

Он истиче да је непостојање Европе у документима Савеза за Србију јасан и изричит политички став и оријентација, а не ствар компромиса.

Под маском да стварају фронт против Вучића, направили су фронт против Србије у Европи, оценио је Јовановић.

број коментара 0 Пошаљи коментар