Стаменковић: ДЈБ је опозиција и бившој и садашњој власти

ДЈБ се супротставља партократском систему и неће да бира мање зло у борби против већег зла, поручиила је председница те странке Бранка Стаменковић.

ДЈБ се не осипа, него је најснажнији и најконсолидованији до сада, порука је са скупштине те странке, пете редовне од оснивања као покрета 2014. године.

Председница Бранка Стаменковић је, у обраћању у делу отвореном за јавност, истакла да је ДЈБ настао као опозиција не само СНС-у, већ комплетном партократском систему за који каже да већ деценијама уништава Србију, те да се ДЈБ супротставља таквом систему и да неће да бира мање зло у борби против већег зла.

И оснивач, некадашњи лидер, а сада председник Програмског савета Саша Радуловић је ДЈБ дефинисао као трећу опцију на политичкој сцени Србије, која, како је рекао, не верује ни бившој, ни садашњој власти, те је представио програм за који је рекао да је ДЈБ-ов "уговор са народом".

Радуловић је рекао да се 30 година од увођења вишестраначког система у Србији на политичкој сцени смењују једни те исти људи – "црвени, црни, жути", да је за то време земља опљачкана, а привреда уништена.

Навео је и да ДЈБ није присутан у медијима, али да постоје друштвене мреже, које види као моћан канал преко кога могу да обавештавају грађане о својим активностима.

Стаменковићева је такође приметила да ДЈБ, кад је реч о традиционалним медијима, готово да не постоји, па се и у јавности понавља та теза. "Већ две године слушамо то. Па и Ђекна би до сада умрла, да је тако", рекла је Стаменковићева.

У Србији је, каже, медијски мрак, а ДЈБ се у медијима појављује само када "треба да се пласира нека гадост, са циљем да се ДЈБ затре".

Наставак седнице био је затворен за новинаре.

број коментара 0 Пошаљи коментар