Арифи: Постизање споразума искључиво зависи од Србије

Шеф кабинета косовског премијера Рамуша Харадинаја, Авни Арифи тврди да постизање споразума искључиво зависи од Београда, а да је, како тврди, Приштина спремна, преноси РТК2 на српском језику.

"То зависи искључиво од Србије, ако желе споразум ми смо спремни, ми смо одувек били спремни. Споразум о узајамном признању је у корист обе земље. Косово је спремно", рекао је Арифи, пише портал Љајми.

Упитан да ли ће таксе од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ остати на снази, Арифи је рекао: "Меси је најбољи играч на свету, Приштина је главни град Косова, порез ће остати док нас Србија не призна, то су одвојене надлежности, нису повезане".

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 10. феб 2019, 13:39) - anonymous [нерегистровани]

Neverovatna cinjenica

Albanci sa Kosova,kako vidim,zaista nemaju niti jednog pravog politicara i diplomatu. Ovakve price po medijima gotovo svih njihovih vodecih politicara o nekakvom priznanju i da je Beograd kriv za to sto se ne vodie pregovori je za Riplija. Da li gube tlo pod nogama zbog pritisaka iz sveta to cemo verovatno uskoro da vidimo. Nazalost, mi sa takvima trenutno moramo voditi razgovore.

(недеља, 10. феб 2019, 10:57) - anonymous [нерегистровани]

Istina

Kosovo je Srbija. Ostalo ćemo se dogovarati.

(недеља, 10. феб 2019, 10:46) - anonymous [нерегистровани]

Shvatite jednom za uvek.

Da UN i 1244 postoji i vase neispunjenje onog stoje potpisano,a priznavanje znate sami daje Kosovo Srpska teritorija bila i ostace.Mozete razmisliti o cembi vi to pregovarali,jedino da ostanete na Srpskoj zemlji ili da idete u zemlju porekla.Dostaje vase bahatosti i uzivanja tedeg.

(недеља, 10. феб 2019, 10:16) - anonymous [нерегистровани]

Ne zavisi od Srbije nista

Vi jos niste shvatili koliko je sati otkucalo. Sve vise Zemalja ce povuci odluku o priznanju Nezavisnosti. Sto vise bahato i agresivno albanci sire Tenziju protiv Srba to vise Srbiji ide u Korist. Vama polako istice vreme. Losi ste Glumci.