СзС бојкотује седнице скупштине

Савез за Србију је саопштио да ће, како наводе, у складу са Споразумом који су понудили народу и за чије остварење гарантују својим потписима, бојкотовати сутрашњу седницу Народне скупштине.

У раду републичке и локалних скупштина нећемо учествовати све док се не испуне захтеви протеста "1 од 5 милиона" и омогуће слободни и поштени избори, наведено је у саопштењу.

Истичу да ће посланици и одборници СзС-а наставити да се боре за интересе грађана, ван институција система.

"Први наредни корак биће формирање Асоцијације слободних одборника, која треба да омогући сарадњу и координацију одборника у условима бојкота рада локалних парламената. Не желимо да будемо део фасадне демократије и да тиме дајемо легитимитет тоталитарном режиму који гуши свако другачије мишљење, а политичке противнике третира као државне непријатеље. Желимо да мењамо систем и да у нашу земљу вратимо културу дијалога, владавину закона и политичку пристојност и нормалност", наведено је у саопштењу СзС-а.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(недеља, 10. феб 2019, 15:47) - XY [нерегистровани]

XY

To da bojkotujete parlament,je dobra novost.Vasa kultura dialoga ,nosenje vesala, hvala na toj kulturi.

(недеља, 10. феб 2019, 14:37) - Miroslav [нерегистровани]

A dnevnice?

To što bojkotuju sednice je ok, jer i onako nikad ništa pametno nisu pričali, ali me zanima da li će bojkotovati skupštinski restoran i dnevnice. E tu da vas vidimo.

(недеља, 10. феб 2019, 14:05) - anonymous Lala [нерегистровани]

"Slobodni i pošteni izbori "

Al' samo ako opozicija pobedi .

(недеља, 10. феб 2019, 13:55) - Pozicija [нерегистровани]

Pozicija

Samo još jedan dokaz bahatosti pozicije.

(недеља, 10. феб 2019, 13:54) - anonymous [нерегистровани]

I oni sebe nazivaju opozicijom

Ko su oni da bilo sta garantuju i gde je kraj zahtevima. Evo ja zahtevam da se doticnima zbog govora mrznje zabrani bavljenje politikom. Uostalom slobodni izbiri su u Srbiji od 2000. pa zasto onda Dveri nisu nikada bili ni blizu pobede? Pa Tadica je na demokratskim slobodnim izborima za predsednika pobedio Toma Nikolic. Jesu li to za Boska slobodni izbori samo oni na kojim bi pobedio on?

(недеља, 10. феб 2019, 13:52) - anonymous [нерегистровани]

Nista bitno

Bas nece oslabiti time vlast. Mozda sebi cine uslugu jel su potpuno bezidejni u svakom pogledu. Ovako slaba opozicija u Srbiji nikada nije bila. Nema to veze ni sa slobodama ni sa pravima.

(недеља, 10. феб 2019, 13:43) - Vladan [нерегистровани]

opozicija

Samo još jedan dokaz nemoći opozicije...