Брнабићева реаговала на изјаву Сергеја Трифуновића

Премијерка Србије Ана Брнабић критиковала је на Твитеру коментаре које је дао лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић и нагласила да фашизам никада неће бити опција у Србији.

"У Крагујевцу Сергеј Трифуновић каже: небитно да ли неко држи слику Драже, Љотића или Броза. То каже у граду где су љотићевци учествовали у стрељању хиљаде људи, деце 1941. Не, није свеједно. Никада неће бити. Фашизам у Србији никада неће бити легитимна опција", навела је Брнабић.

Како наводи Танјуг, Трифуновић је, раније данас у Крагујевцу, изјавио да, иако је "прилично левичарски настројен", његов покрет треба да укључи и левичаре и десничаре, додавши да је "потпуно небитна ствар" да ли неко "у кући држи слику Драже Михајловића, Димитрија Љотића или Броза или не знам Коче Поповића".

Трифуновић је одговорио на премијеркин Твит речима "Осим када га ви уведете". 

 

број коментара 8 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. феб 2019, 10:36) - anonymous [нерегистровани]

@@Gde je ćirilica. ..

Управо супротно, право је и време и место, свако време и место је право да се Срби подсете ко су и шта су.
Иди до Бугарске, свида је ћирилица прво а у ЕУ су, латиницу и не користе а шта ће им када имају најлепше писмо на свету. 

(недеља, 10. феб 2019, 22:49) - anonymous Lala [нерегистровани]

@Gde je ćirilica. ..

Pogrešno vreme i mesto za mudrovanje .

(недеља, 10. феб 2019, 22:43) - anonymous [нерегистровани]

Sergej

Nek se vrati u Mostar kad mu Srbija ne valja iako je sve dobio od Srbije.Svi koji ne vole svoju drzavu Srbiju neka se vrate odakle su dosli, pa cemo svi zivet bolje.A onaj koji ne postuje svoju drzavu nije zasluzio da u njoj zivi. P.S. Nisam politicar nego Kapetan Duge Plovidbe Rodjen u Beogradu sa poreklom familije 7oo godina unazad.

(недеља, 10. феб 2019, 22:08) - anonymous [нерегистровани]

Где је ћирилица даме и господо ?

Зашто премијерка Србије не пише ћирилицом као аутентичним и службеним писмом Републике Србије ? Трифуновић може да пише како хоће, мада је препоручљиво да сваки Србин буде достојан бар толико да поштује сопствено писмо ... али државни функционери би требало својим примером да покажу да је поштовање писма најважнија ствар. А њихово препуцавање и сукоб мишљења је, по мени, мање важна ствар јер уосталом свако има право на мишљење.

(недеља, 10. феб 2019, 22:07) - anonymous [нерегистровани]

Smor!

A svako malo : "Od topole..."

(недеља, 10. феб 2019, 21:47) - anonymous [нерегистровани]

Sram ga bilo

Uzasavam se svih protivnika rezima koji takodje gostuju po Hrvatskim, Albanskim i Bosanskim emisijama pljujuci sopstveni narod i drzavu vredjajuci legitimno izabrane politicke predstavnike naroda kao i predsednika drzave na najodvratniji nacin! 

(недеља, 10. феб 2019, 21:27) - Milica [нерегистровани]

Sergej

Sramotno je koliko Sergej pljuje nasu istoriju i koliko nema osecaj za strasne zlocine iz proslosti.

(недеља, 10. феб 2019, 21:27) - Kolevka [нерегистровани]

Ana

Fasizam moze podrzati samo nelko ko ne zna sta to znaci ili ko nije pri cistoj pameti.