Михајловић и Скот о значају инфраструктурног повезивања 

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је с амбасадором САД Кајлом Скотом о регионалном повезивању Србије и новим инфраструктурним пројектима, међу којима је и изградња Моравског коридора.

На састанку је оцењено да је регионална стабилност важна за бржи економски развој читавог региона, којем доприноси и повезивање у области инфраструктуре. Михајловићева је нагласила да нови инвестициони циклус који Србија покреће у 2019. чине пре свега инфраструктурни пројекти од регионалног значаја.

Једна од главних тема разговора била је изградња Моравског коридора, односно ауто-пута Појате-Прељина, за који је прошле године потписан Меморандум са америчком компанијом "Бехтел".

"Изградња Моравског коридора је за Србију од стратешког значаја јер ће повезати Коридор 10 и Коридор 11 преко централне Србије, што је важно због нових инвестиција. Пројектна документација је практично завршена и желимо да, уз обезбеђено финансирање, крајем лета или почетком јесени започнемо радове", рекла је Михајловићева.  

Амбасадор Скот рекао је да се нада да добром напретку пројекта и да ће овај ауто-пут по квалитету бити пример и за друге сличне инвестиције у овој области.

Он је додао да САД остају отворене за подршку Србији у спровођењу реформи које доприносе бржем путу Србије ка чланству у Европској унији.

број коментара 0 Пошаљи коментар