Вучић са састао са директором Ифимеса

Председник Србије Александар Вучић примио је директора Међународног института за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС) Зијада Бећировића са којим је разговарао о важности напретка Србије на путу ка ЕУ. Бићеровић је позвао Вучића да ускоро одржи предавање на институту што је председник Србије и прихватио.

Александар Вучић је у разговору представио приоритете Србије на путу у ЕУ, важност економског развоја Србије, а посебно је нагласио важност убрзаног напретка на путу у ЕУ, наводи се у саопштењу института.

Вучић и Бећировић су се сложили да је од посебне важности одржати регионалну безбедност, стабилност и мир и убрзано решавати отворена питања по принципу вин-вин решења.

Бећировић је Вучићу представио рад института у регионима Балкана и Блиског истока са посебним нагласком на Србији и регионалној сарадњи.

У фокусу су били пројекти, који су повезани са процесом приближавања Србије чланству у ЕУ, а за наредни период планирано је издавање посебног броја међународне научне ревије "Европске перпсективе" који ће бити посвећен процесу придруживања Србије у ЕУ.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 12. феб 2019, 23:40) - anonymous [нерегистровани]

Podrska

Sto vise ovakvih susreta nam je potrebno. Srbija gradi najbolje sto moze.. Postajemo zemlja broj jedan sa razlogom.. Na svakom polju se vidi napredak i tako ce se i nastaviti. Jer upravo to je Srbija buducnosti

(уторак, 12. феб 2019, 19:41) - rufio [нерегистровани]

deki

Od puta u EU ne smemo odustati, bez obzira sta mislimo o toj EU!

(уторак, 12. феб 2019, 18:08) - Ivana [нерегистровани]

Вучић са састао са директором Ифимеса

Srbija ce imati bolju buducnost.