Продубљивање сарадње Србије и Кине у области одбране

Министар одбране Александар Вулин пожелео је амбасадорки Кине Чен Бо много успеха у обављању нове дужности, уз уверење да ће током свог мандата допринети даљем развоју укупне сарадње у области одбране између Србије и Кине, као што је то њен претходник Ли Манчанг чинио током боравка у Београду.

Министар Вулин је пренео новоименованој амбасадорки да Србија пружа чврсту подршку политици једне Кине и изразио захвалност на принципијелном ставу и безрезервној подршци те земље Србији по питању Косова и Метохије у Савету безбедности УН и другим међународним организацијама.

Вулин је посебно истакао да свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије добија потврду и кроз све садржајнију сарадњу у области одбране, која прати укупну сарадњу две земље.

Амбасадорка Бо истакла је да је сарадња у области одбране развијена, да су постигнути добри резултати и да очекује њен даљи развој.

Током разговора, амбасадорка Бо пренела је позитивне утиске о учешћу министра Вулина на Сјангшан форуму, нагласивши да је излагање министра одбране привукло велику пажњу и одобравање у НР Кини, имајући у виду да наше две земље деле сличне ставове о међународној безбедности и очувању мира у свету.

број коментара 0 Пошаљи коментар