Шеварлић није више у посланичком клубу Двери

Миладин Шеварлић обавестио је новинаре да је после разговора са шефом и замеником шефа посланичке групе Двери одлучио да своје деловање настави као самостални посланик. Шеварлић је до сада као нестраначка личност био у посланичком клубу Двери.

"Од данас сам нестраначки, али самостални посланик на основу договора који сам постигао са председником посланичког клуба Двери на разгoвору у понедељак и данас са његовим земеником, после чега сам предао свој потпис у архиву Народне скупштине", рекао је Шеварлић.

Каже да је то учинио да не би реметио јединство бојкота пленума у Дверима, додајући да нема никаквог говора о искључењу.

"Ради се о договору, ја сам тај договор поштовао, добио сам рок у којем је требало да се изјасним, ја сам се изјаснио и обавестио Народну скупштину да постајем самостални посланик", рекао је Шавaрлић.

Раније данас, Двери су саопштиле да Шеварлић није прихватио одлуку о бојкоту парламента и да због тога даље не може да делује у оквиру тог клуба.

Професор Пољопривредног факултета у пензији, др Миладин Шеварлић, ушао је у парламент 2016. године на изборној листи коалиције Двери–ДСС.

"С обзиром на то да проф. Шеварлић не прихвата одлуку Председништва Двери да се напуштају све скупштине од републичког до локалног нивоа до испуњења захтева народних протеста против власти 'Један од пет милиона', и жели да учествује у раду Скупштине, даље не можемо деловати у оквиру јединственог клуба", саопштиле су Двери.

Oво је тренутак у коме, "да бисмо успели, морамо бити сви јединствени", а свако "солирање и искакање" је "апсолутно неприхватљиво и неће бити толерисано", наводи се у саопштењу.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 13. феб 2019, 17:45) - Goga [нерегистровани]

Kraj Dveri?

Na kraju će ostati samk Boško i Nogo!

(среда, 13. феб 2019, 14:17) - Ivan [нерегистровани]

Demokratija

Boško ovim svima daje na znanje da mora biti kako on kaže. Demokratski, nema šta.

(среда, 13. феб 2019, 14:00) - anonymousMaster [нерегистровани]

Master

Toliko o demokratiji u Dverima....