Чанак: Актуелни дневни ред за ЛСВ није "толико битан"

Председник ЛСВ Ненад Чанак изјавио је да су посланици те странке послали питање председници парламента Маји Гојковић да ли је могуће да организује посебну седницу Скупштине Србије посвећену проблемима АП Војводина. Формализујте захтев па да причамо о Војводини, каже Гојковићева.

Ненад Чанак је на прес конференцији рекао да би фокусираност на само један сет проблема у Србији довела до тога да се у Скупштини Србије не разговара ни о чему другом, осим о једном "узаном броју" проблема који, како каже, за ЛСВ не представља "коначан број ствари".

"Ако се организује посебна седница о Војводини ми ћемо на тој седници учествовати", рекао је Чанак и поручио да је ЛСВ своје приоритете показала, те сада очекује одговоре на питања, да ли Војводина у Србији постоји, да ли је њен положај важан и шта је са законом о финансирању Војводине.

Таква питања се, каже, морају решавати у Народној скупштини, јер, како додаје, нигде другде се нису решила.

На питање о учешћу ЛСВ у раду парламента Чанак је рекао да актуелни дневни ред "није толико битан за ЛСВ" и додаје да очекује да чује да ли ће се нешто дестити са положајем два милиона људи колико их живи у Војводини.

број коментара 0 Пошаљи коментар