Мартиновић: Мојом грешком пуштен стари списак посланика

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић рекао је да је његовом грешком приликом заказивања актуелне седнице Скупштине Србије пуштен стари списак посланика СНС на којем је неколико имена људи који су у међувремену престали да буду посланици.

"У питању је техничка грешка", рекао је Мартиновић новинарима у парламенту.

Навео је да је упућен допис председници парламента у којем је објашњено да је дошло до грешке, те да је пуштен и валидан списак посланика.

"Ја се извињавам народним посланицима и председници парламента, мојом грешком као шефа посланичке групе је дошло до тога", рекао је Мартиновић.

Посланици дела опозиције који бојкотују рад скупштине данас су навели да су на списку посланика који су затражили заказивање седнице два бивша посланика СНС, Весна Ракоњац и Жељко Сушец.

Посланица са листе ДЈБ прешла у СНС

Мартиновић је новинарима рекао и да је посланичкој групи Српске напредне странке приступила посланица Андријана Аврамов, која је изабрана на листи "Доста је било" Саше Радуловића.

"И она (Аврамов) је схватила да је то промашена и изгубљена политика без смисла и циља и определила се да буде члан СНС и подржава рад председника републике и владе", рекао је Мартиновић.

Шеф посланичке групе СНС изјавио је да ни грађани, али ни поједини оснивачи Савеза за Србију, нису потписали Споразум са народом који је објављен 6. фебруара и оценио да је то "превара народа".

Мартиновић је упитао како изгледа потпис народа на том споразуму, те додао да га нису потписали ни онивачци Савеза за Србију Зоран Лутовац, Славиша Ристић, Милан Стаматовић, па ни Драган Ђилас.

"То су људи који кажу да желе да мењају Србију, да предводе грађане Србије у борби против страшне диктатуре Александра Вучића, који кажу да су потписали споразум са народом. Нигде потписа народа а што је још чудније, ни њихових потписа. То се зове превара народа, смејање у лице грађанима Србије", рекао је Мартиновић.

То показује, истакао је, да их неће народ.

"Ко да потпише уговор са Ђиласом који је за неколико година колико је био директор националне канцеларије председника државе зарадио 500 милиона евра, са Јеремићем који је сам себи исплаћивао девизне дневнице и поставио оно сумануто питање Међународном суду правде о КиМ", рекао је Мартиновић.

Навео је и да "ћевап-посланици Драгана Ђиласа и Вука Јеремића" настављају бојкот рада парламента тако што наводно бојкотују седницу, али не и благајну, плату, паушал ни путне трошкове, као ни путовања у иностранство.

То су, каже, Ненад Божић, Горица Гајић, Владимир Ђурић, Александра Јерков, Драган Весовић.

"Поједини посланици који наводно бојкотују седнице не бојкотују путовања у иностранство, добијају девизне дневнице, па је тако Маја Виденовић упутила захтев Одбору за спољне послове да путује у САД у марту о трошку грађана Србије", рекао је Мартиновић.

Он је рекао и да је посланик Александар Стевановић, који наводно бојкотује рад парламента, у Ричмонду у САД на студијској посети коју плаћа парламент.

Упитан колико износи посланичка дневница, Мартиновић је рекао новинарки да то пита Александру Јерков, јер он не зна, будући да, каже, не прима плату у парламенту.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 13. феб 2019, 18:56) - Nikolina [нерегистровани]

Svakom moze da se desi

Greske se desavaju, bitno je priznati i ispraviti...

(среда, 13. феб 2019, 17:26) - anonymous [нерегистровани]

.

Greske su moguce ali se nesmeju desavati pre svega zbog ugled stranke.

(среда, 13. феб 2019, 17:15) - Kolja [нерегистровани]

Kolja

Ko radi taj i greši.