Приштина спремила платформу за дијалог

Косовски премијер Рамуш Харадинаја изјавио је, након новог састанка са Хашимом Тачијем и Кадријем Весељијем, да имају готов предлог платформе за дијалог са Београдом.

На преподневном састанку у Приштини није се разговарало о такси, рекао је Рамуш Харадинај који није желео да коментарише најновије несугласице међу албанским представницима око захтева Америке за повлачење таксе на српске производе.

Харадинај је нагласио да је платформа конзистентан документ принципа и циљева које Косово има у овом процесу и да произилази из косовског устава.

"Подржао сам платформу за дијалог. То је добра гаранција за Косово и парламент има прилику да иде даље са пуно сигурности у овом процесу. ДСК и Самоопредељење, чак и ако не учествују директно у делегацији, могу дати свој допринос другим облицима", рекао је Харадинај.

Приштински медији преносе да се данас поподне очекује да предлог платформе буде усвојен на састанку преговарачког тима, а да сутра треба да буде достављен скупштини на разматрање и усвајање.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. феб 2019, 11:25) - Srbin iz Nemacke [нерегистровани]

Pristina spremila platformu za dalji dijalog ?

Pa sta ceka Srbija, nigde ni reci o ZSO.Pod hitno treba i Srbija da spremi platformu za dalje pregovore i dijalog, ne monolog Pristine!Opoziciji bi bilo pametnije da se vrate u skupstinu i daju predloge za dalji dijalog i kako bi izgledala ta platforma, mora da shvate da nas samo jedinstvo spasava