АП и Блумберг о Вучићевом упозорењу да се насиље не толерише

Америчка агенција АП известила је да се председник Србије заложио за одбрану закона и реда у земљи дан након што су присталице опозиције упале у националну телевизију, протестујући против онога што они тврде да је аутократска власт. Агенција Блумберг известила је да се Александар Вучић суочио са бесним демонстрантима у Београду, упозоривши да насиље неће бити толерисано.

Наводи се да се, док је Вучић држао конференцију за медије у згради Председништва у центру Београда, стотине присталица опозиције окупило испред, захтевајући његову оставку.

АП наводи да је било извештаја о чаркама са полицијом. Наводи се да је током обраћања, преношеног на телевизији, Вучић у више наврата опозиционе лидере окарактерисао "фашистима, хулиганима и лоповима".

Америчка агенција истиче да су припадници полицијских јединица за разбијање демонстрација синоћ уклонили стотине људи, укључући опозиционе лидере, који су упали у седиште Радио-телевизије Србије како би осудили њено извештавање које сматрају веома пристрасним.

Наводи се да је ово први велики инцидент након месеци мирних протеста против Вучића, на којим је тражена његова оставка, поштени избори и слободни медији.

Блумберг: Вучић упозорио да насиље неће бити толерисано

Америчка агенција Блумберг известила је да се српски председник суочио са бесним демонстрантима у Београду, упозоривши да насиље неће бити толерисано.

Агенција наводи да је Вучић на конференцији за медије у Председништву, након што је полиција синоћ упућена да поврати јавни ред и мир пошто што су демонстранти ушли у зграду Радио-телевизије Србије, захтевајући непристрасно извештавање јавног сервиса.

Агенција наводи да су протести одржавани сваког викенда од почетка децембра, тражећи слободу медија, бољу владавину права и слободне и праведне изборе.

Блумберг оцењује да је незадовољство јавности у порасту на Западном Балкану, где демонстранти врше притисак на власти у Црној Гори и Албанији због корупције и позивају тамошње лидере да се склоне с власти.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 17. мар 2019, 18:46) - Srbin iz Nemačke [нерегистровани]

nasilje neće biti tolerisano.

Nadam se da će svi nasilnici biti saksionisani. Srbija mora da bude ozbiljna država i zaštiti svoje gradjane i nedozvoli da ih jedna manjina non stop maltretira

(недеља, 17. мар 2019, 16:57) - anonymous [нерегистровани]

Podatak

Meni najvise upada u oko ova konstatacija AP da se radi o STOTINAMA ljudi, znaci ni hiljadu ih nema.

(недеља, 17. мар 2019, 16:01) - anonymous [нерегистровани]

Pravda !!!

Pa kakva je to Pravda da ameri zabeleze i daju komentare samo za one stvari koje su uperene protic Srbije anece da vide na KOsovu kako albanci proteruju i muce Srbe
Bog da im vrati milo za drago!!!

(недеља, 17. мар 2019, 14:53) - burano [нерегистровани]

deki@gmail.com

Svakako,red i zakon su obaveza,a mi smo ozbiljna drzava.