Вучић: Трговинска размена са Немачком прећи ће пет милијарди евра

Председник Србије Александар Вучић представио је председнику Владе немачке покрајине Доња Саксонија Штефану Вајлу инвестиционе потенцијале Србије, док је његов саговорник, на састанку у Хановеру, поручио да је имиџ Србије у Немачкој веома добар. Ове године трговинска размена са Немачком прећи ће пет милијарди евра, што Немачку чини нашим најозбиљнијим партнером, истакао је Вучић.

Двојица званичника разговарали су о побољшању сарадње и трговинске размене, за коју су истакли да је у последње три године била добра, али да увек постоји простор за даље унапређење.

Вучић је представио економске реформе и инвестиционе потенцијале, нагласивши да је Србија у последњих неколико година радила интензивно на побољшању инвестиционе климе.

"Немачки инвеститори су веома задовољни пословном климом и условима пословања у Србији. 'Континентал', једна од највећих компанија које послују у Србији, долази управо из Доње Саксоније. Ове године трговинска размена са Немачком прећи ће пет милијарди евра, што Немачку чини нашим најозбиљнијим партнером", истакао је Вучић и позвао премијера Вајла до посети Србију.

Вајл је рекао да је имиџ Србије у Немачкој веома добар. "Србија је фактор стабилности на Балкану. Напредак на европском путу је очигледан", истакао је Вајл.

Он је изразио очекивање да ће на привредном сајму у Хановеру, једном од најзначајнијих у СР Немачкој, учествовати већи број привредника из Србије, наводи се у саопштењу Службе за информисање председника Републике.

Иначе, Доња Саксонија је друга по величини покрајина Савезне Републике Немачке, са осам милиона становника.

Најважнија привредна грана је ауто-индустрија, о чему сведочи и податак да се у овој покрајини налази седиште немачког произвођача аутомобила "Фолксваген", подсећа се у саопштењу.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(среда, 20. мар 2019, 22:00) - Vidan [нерегистровани]

Komentar

Divim se Nemackoj kako je uredjena drzava. Sve pohvale vladi Angele Merkel.

(среда, 20. мар 2019, 21:50) - natalija [нерегистровани]

razmena?

Vrlo tendenciozne vesti. Niste napisali u kom smeru je ova razmena, tj. koliki je izvoz Srbije u Nemacku, sto je zapravo ono sto je bitno za Srbiju.

(среда, 20. мар 2019, 16:10) - Ulmer [нерегистровани]

Vucic

Znaci Vucic je zbog VW u Nemackoj,nadam se povoljnom ishodu po Srbiju.

(среда, 20. мар 2019, 14:18) - joka [нерегистровани]

!

Sada se konacno vide rezultati ekonomskih reformi.

(среда, 20. мар 2019, 14:05) - Milena [нерегистровани]

nemacka

Ekonomska saradnja se unapredjuje na obostranu korist. Nemacka je dobar ekonomski partner nasoj zemlji.

(среда, 20. мар 2019, 13:44) - anonymous [нерегистровани]

Lepe vesti

Nadamo se da će još investitora doći kod nas.