Газета експрес: Специјални суд има оптужнице против Тачија и Весељија

Специјални суд за злочине припадника бивше Ослободилачке војске Косова подићи ће прве оптужнице за убиство Албанаца после сукоба на Косову, а према материјалу који поседује, оптужени ће бити и Хашим Тачи и Кадри Весељи, преноси приштински портал "Експрес", позивајући се на високог званичника Специјалног суда.

"Прве оптужнице ће бити за послератна убиства, за злочине против Албанаца", рекао је неименовани извор портала.

Газета експрес преноси да ће косовски лидери бити оптужени и да је суд окупио сведоке, видео материјал и друге доказе.

"Тужилаштво данас има оптужницу против Тачија и Весељија, Реџепа Сељимија, Даута Харадинаја, Сами Љуштакуа, Азема Суље и многих других ратних личности", рекао је извор.

Суд је обезбедио многе сведоке и доказе на којима се темеље оптужбе против Тачија и Весељија, преноси приштинска Газета ескпрес.

До сада, Специјално тужилаштво интервјуисало је око 100 особа, што у својству осумњичених, што у својству сведока, а канцеларија планира да испита још 300 особа, пре подизања првих оптужница.

Неименовани извор портала додаје да су према досадашњем раду Трибунала, уочили да се "главни лидери ОВК боје једни других".

Оптужнице се подижу тек након склапања мозаика, али су у Трибуналу свесни људи који су покушали да ометају правду, навео је извор Експреса.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 19. апр 2019, 10:13) - anonymous [нерегистровани]

Farsa

Sve je to Farsa i limunada.

(петак, 19. апр 2019, 08:13) - anonymous [нерегистровани]

Мозаик

Питање је ко је више потребан западу па ће према томе да се склапа мозаик. Наравно, не постоје злочини над Србима који су убијани и клани ваљда у самоодбрани, тако су и у БиХ муслимани оптуживани само за међусобне злочине, не и за оне према Србима. Ми смо увек само криви, никада жртве.

(петак, 19. апр 2019, 07:24) - Joco [нерегистровани]

Oslobođenj

I na kraju će ih osloboditi,kao i Hrvatske generale.

(петак, 19. апр 2019, 05:39) - anopukovniknymous [нерегистровани]

Smesno

Ovi se zabavljaju optuzice ove za ubistva albanaca a gde su tu hiljade srba ubijenih proteranih sa povadjenim organima