Селаковић: Србија са радошћу чека нову посету Сија

Генерални секретар председника Републике Никола Селаковић рекао је за РТС да председник Александар Вучић нигде није толико поштован и цењен као у Кини.

Никола Селаковић је, гостујући у Оку, рекао да председник Вучић у Кини има сусрете са двојицом од тројице најмоћнијих људи планете.

Додаје да ће се ускоро састати и са немачком канцеларком Ангелом Меркел и француским председником Емануелом Макроном.

"Која то мала земља има тако уваженог председника да за кратко време може да се види са шефовима важних држава света. Шести сусрет са Сијем, сигуран сам да није последњи", наглашава генерални секретар председника Републике.

Истакао је да Србија са радошћу чека нову посету председника Кине. То ће, каже, бити додатно оснажење и јачање пријатељства Србије и Кине.

"Кина има изузетно високо мишљење о српском председнику. Био сам пет пута у Кини и нисам видео да негде наш председник има толико поштовање као код Кинеза. Сматрају га за озбиљног политичара и одговорног човека. Изузетно цене што је Србија слободна држава и војно неутрална", истиче Селаковић.

Према његовим речима, постоји велики отпор одређених земаља према сарадњи Србије и Кине. То је, додаје Селаковић, лицемерје јер "свака од тих земаља жели да сарађује са Кином". 

Говорећи о економској сарадњи Србије и Кине, Селаковић напомиње да су највећи пројекти Железара, РТБ "Бор" и "Шандонг Линглон".

Додаје да постоје и мање фабрике, попут "Меиту" у Обреновцу, "Минта" у Лозници.

Генерални секретар председника Републике подсећа да је број туриста из Кине повећан за 98 одсто, а број ноћења за 89 одсто.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 25. апр 2019, 22:45) - anonymous [нерегистровани]

.

Dolazak predsednika Sija u Srbiju bila bi velika cast za celu Srbiju jer iskrenog prijatelja svi bi rado docekali.

(четвртак, 25. апр 2019, 21:27) - Lavica [нерегистровани]

Eto

Predsednik Kine je uvek dobrodosao u Srbiju.