ДС, ЗЗС и СДС се ујединили у јединствену странку

Демократска странка, Заједно за Србију и Социјалдемократска странка ујединиле су се у јединствену ДС.

Три странке објавиле су уједињење на скупу у "Комбанк дворани" под слоганом "Демократе заједно", на којем су се обратили Небојша Зеленовић, Александар Ивановић и Зоран Лутовац.

На почетку скупа прочитан је Проглас о уједињењу у коме се наводи да је потребно уједињење демократских снага на јасној идеолошкој платформи.

У прогласу се наводи да је циљ, између осталог, борба за европске вредности, владавину права, независно судство, поштовање закона, уредењен правни амбијент, добросуседске односе, мир у региону...

Лутовац је рекао да ће врата "нове" Демократске странке бити отворена и за друге партије, удружења, покрете, и појединце, како би се реализовало најшире могуће окупљање, односно јака политичка организација, која ће се залагати за демократске вредности.

"Уједињујемо се данас, ми овде присутни, али отварамо врата и свима онима који желе да се боре са нама за праведнију и бољу Србију, за солидарност, слободу и демократију", навео је Лутовац.

Председник "Заједно за Србију" и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је потребна снажна ДС која би добила мандат грађана.

"Све је у нашим рукама", уверен је Зеленовић, само, каже, треба да се "врати самопоуздање нацији".

"Сигуран сам да ћемо убрзо имати десетине нових лидера који ће изменити лице наше политичке сцене", рекао је градоначелник Шапц.

Најавио је велику кампању која треба да напарви мрежу од 50.000 волонтера, ентузијаста који верују у вредности ДС.

"Овако организована политичка сила ће омогућити одржавање поштених избора и овако ћемо спречити крађу гласова и одбранити нормалност у Србији", закључио је Зеленовић.

"Нећемо учествовати на изборима, уколико нису фер, нећемо учествовати у раду државног и локалних парламената док се не створе услови за нормалан рад тих институција", нагласио је Зеленовић.

Како је рекао, то су тешке одлуке, али неопходне, као што је било неопходно направити савез са веома различитим странкама и Споразум с народом.

Уједињењу су присуствовали и председник СДС-а Борис Тадић, један од оснивача ДС-а Драгољуб Мићуновић, бивши председник ДС-а Драган Шутановац, некадашњи функционер, председник Народне странке Вук Јеремић и други. 

број коментара 6 Пошаљи коментар
(недеља, 19. мај 2019, 22:59) - spale [нерегистровани]

sustina

Sabornost naknadne pameti.

(недеља, 19. мај 2019, 18:46) - anonymous [нерегистровани]

nova lica....!!!

..potrebna su vam nova lica, sa novim idejama, harizmaticni da biste uspeli na izborima. Ako ne uspete da ih nadjete i privucete sa ovim sadasnjima, navedenim u tekstu nista od uspeha.

(недеља, 19. мај 2019, 15:54) - anonymous [нерегистровани]

Nadam se da

Cete imati jake argumente u borbi za vlast......nadam se bez motorni pila fantomki vjesala.....narod vas prati...

(недеља, 19. мај 2019, 15:43) - anonymous [нерегистровани]

Demokrate

Srećno vam bilo. Samo da ne budete, kakvi ste bili.

(недеља, 19. мај 2019, 15:22) - anonymous [нерегистровани]

Ime stranke?

Posto je ovo neka nova stranka onda neka se zove Nova demokratska stranka. Stara Demokratska stranka koja je pripadala Djindjicu, Micunovicu itd. neka ode u istoriju ako vec nije.

(недеља, 19. мај 2019, 14:52) - anonymous [нерегистровани]

Sa srecom

Svaka zemlja treba da ima jaku demokratsku stranku. Zato vam zelim puno srece i uspeha u vasem politickom delovanju.