Гојковић: Важан тренутак за расправу о Космету

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је за РТС да је сада важан моменат за парламентарну расправу о Косову и Метохији јер је дијалог у застоју због радикализације потеза приштинских власти.

Маја Гојковић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да Београд покушава на све начине да откочи дијалог.

Како је рекла, у понедељак ће се чути шта политичке групације имају да кажу у дебати о КиМ након излагања председника државе.

Истиче да су сви посланици позвани да дођу на седницу и изнесу своје мишљење, да дискутују о ономе што ће чути од председника.

Маја Гојковић каже да је убеђена да ће председник, Влада и директор Канцеларије за КиМ пажљиво саслушати ако у дебати буде некаквих предлога за решење.

Како је навела, у овом тренутку нема важнијег питања од Космета.

Наводи да је то сигурно важније од неких тема које су се чуле на улицама Београда од опозиционих странака као што су питање РЕМ-а или УО РТС-а.

Гворећи о опозицији, рекла је да неки покушавају да убеде грађане да их врате на власт.

Каже да постоје посланици који су бојкотовали рад парламента и изгубили посланичке групе, те немају више такав легитимитет да износе политичке ставове.

Гојковићева каже да их је довољно пута позивала да дођу у парлеамент, али оцењује да њихово одсуство значи да немају политичку одговорност према грађанима који су гласали за њих нити став о дијалогу Београда и Приштине.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 25. мај 2019, 15:45) - anonymous [нерегистровани]

чему журба?

Полако, посветити се другим стварима.. за 50, 100 година нешто ће се већ решити. Као Кипрани и Турци

(субота, 25. мај 2019, 11:31) - anonymous [нерегистровани]

Zasto ?

Ne shvatam zasto Beograd zapinje toliko oko dijaloga dok druga strane to ne cini ? Vise se valjda zuri Pristini nego nama ? Sem ako nisu nasi politicari nesto obecali Zapadu pa se trude da ispune obecano. Drugo, osim Parlamenta, treba rasprava da bude i u civilnom drustvu, sto nije za sada slucaj. To je suvise ozbiljna tema za drzavu da bi se prepustilo samo poslanicima, koji nisu uvek ozbiljni, po recima Maje Gojkovic.