Ђурић: Ђиласова декларација документ о помирењу тајкуна

Потпредседник Главног одбора СНС-a Марко Ђурић оценио је да Декларација о помирењу српског и албанског народа коју је представио Драган Ђилас не представља ништа више од документа о помирењу тајкуна и терориста, јер се залаже у потпуности за исте ствари као и Приштина.

"Ово је још један од доказа да они питање Косова не схватају на озбииљан наћин и доказује и показује зашто беже од расправе и засто не желе да дођу у Скупштину, показује да и даље имају контитуитет немања политике о КиМ и да су спремни да због шаке власти заузму потпуно идентичан став као Рамуш Харадинај, као Кадри Весељи али и као други лидери опозиције у Приштини", казао је Ђурић новинарима у седишту СНС-а.

Према Ђурићевим речима, декларација не доноси ништа садржински осим памфлета и коинцидира са ставовима Рамуша Харадинаја који се као и Ђилас залаже за тетриторијални интегритет Косова у нашој јужној покрајини.

Предлог декларације се противи било каквој промени граница, рекао је Ђурић и додао да "сви знамо да су управо они у јулу 2011. на Брњаку и Јарињу успоставили административне прелазе".

Ђурић је указао да се Ђилас у документу залаже за слободу кретања, иако је познато, како је навео, да је Борко Стефановић који је према његовим речима један од, вероватно, коаутора текста, постигао договор о успостављању де факто границе и прелаза.

"Говоре о успостављању академске сарадње и оне у области образовања, а заборављају да је Ђиласова, Јеремићева и Тадићева власт, односно Стефановић као главни преговарач, направила споразум са Приштином по коме је читав наш Универзитет остао непризнат", казао је Ђурић.

Према његовим рећима, тај договор предвиђа да институције Србије признају њихове дипломе, али не и они наше.

У декларацији потпуно подрзавају интегритет на исти наћин као Рамуш Харадинај и као земље које се залажу за независност Косова, навео је Ђурић.

Ђурић је изразио жаљење што уз све то у декларацији говоре да нису за решење статуса, али нису ни за статус кво.

"Дакле, нису ни за то да се нешто мења, а ни да ствари остану исте", казао је Ђурић и додао да ти људи не знају шта хоће.

"Када погледате текст декларације, који са разлогом називам декларацијом о помирењу тајкуна и терориста, видите да нема никве разлике између њихових ставова", рекао је Ђурић.

Он је оценио и да Ђилас и део опозиције покушавају да занемаре институције Србије, да желе да их понизе, тиме што игноришу парлемент, стар више од два века, "да државу у целости и њене инситуције блате у блату своје дневне неуспешне политке".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 26. мај 2019, 12:39) - anonymous [нерегистровани]

vest

Ovo se naziva deklaracijom?