Скот у Варварину: Жао ми је сваког невиног човека који је страдао у бомбардовању

У Обрежу, највећем селу Варваринске општине са око 3.500 становника отворен је вртић који ће похађати педесетак предшколаца из овог места. Амбасадор Кајл Скот је поручио да му је жао сваке цивилне жртве, и сваког невиног човека који је страдао у бомбардовању.

За први сеоски вртић, површине 350 метара квадратних Општина Варварин обезбедила је локацију и комуналне прикључке, а Европска команда војске САД инвестирала је у објекат око 250.000 долара.

Читав пројекат реализовала је Канцеларија за билатерлне односе при америчкој амбасади у Београду кроз програм хуманитарне помоћи америчке Владе.

Свечаном отварању вртића присуствовао је амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

"Ја сам ту данас, у ствари, први пут. Знам да ова општина носи једну тугу историје. И то исто се сећамо данас јер пре 20 година је био један страшан дан, једна од највећих грешака кампање 1999. године‚ када су страдали невини људи у овој општини", рекао је Скот.

Грађанима Варварина је поручио да му је жао за сваку цивилну жртву, невиног човека који је страдао у бомбардовању.

"Као што је нама жао и свих других који су страдали тог дана, те године и те деценије у овом подручју. Не можемо ми да кренемо сад натраг, тај дан се десио и морамо да идемо корак по корак напред, циглу по циглу напред, да изградимо нову будућност, нове односе, нова пријатељства", закључио је Скот.

број коментара 17 Пошаљи коментар
(уторак, 18. јун 2019, 21:34) - anonymous [нерегистровани]

O da, to smo do sada videli po

vasim izjavama i ponasanju prema Srbiji = Srbima. To sto vi zalite, prije ce biti sto niste svu Srbiju i 99.99% Srba pobili svojim otrovnim bombama. Ali strpite se malo , otrov i uran u vasim bombama sada ubija redom od najmanjeg do najstarijeg. A za to gospodine Skot nitko nije odgovarao - to sto se tice vaseg uvodjenja demokratije.

(уторак, 18. јун 2019, 17:16) - anonymouslemi [нерегистровани]

Zašto

Zašto im država dozvoljava da to rade??? Idu tamo gde su nam ubijali najmilije!!! Pustite ih da idu u Buđanovce i slična mesta, a ima ih pa nek tamo pričaju priče Al ne nama

(уторак, 18. јун 2019, 14:39) - anonymous [нерегистровани]

Pa to i jeste definicija terora

Bombarduj i uništavaj nevine i bespomoćne nebi li se oni kojima je možeš ništa predali. A oni to već 70 godina po celom svetu rade.

(уторак, 18. јун 2019, 13:19) - anonymous [нерегистровани]

Nema greske

Direktno su ubijali civile kada nasoj vojsci nisu mogli prakticno nista. Sipali su projektile, kasetne i uanijumske bombe tamo gde ima mnogo ljudi, po fabrikama, bolnicama, punim autobusima i vozovima. bruka !

(уторак, 18. јун 2019, 13:16) - anonymous [нерегистровани]

Kako da ne žali

Žali ali se ne kaje.

(уторак, 18. јун 2019, 13:13) - anonymous [нерегистровани]

Tipicno za njih

Izazovu rat negde gde nastrada hiljade civila pa onda kazu "we are sorry for the innocents". Nihov interes je jaci od bilo kog broja zrtava. Kada je nastradalo pola miliona dece tokom kampanje u Iraku na primedbu novinara Olbrajtova rece " da, ali isplatilo se" ? Bez komentara.

(уторак, 18. јун 2019, 13:11) - anonymous [нерегистровани]

Da li vam je žao?

Da li Vam je žao što ste nas gadjali osiromašenim uranijumom i što i dan danas naša deca ispaštaju? Da li Vam je žao što ste ubili malu Milicu i još mnoštvo nevinih života? Nemojte molim Vas o žaljenju!

(уторак, 18. јун 2019, 12:34) - anonymous [нерегистровани]

Gadjas civilni cilj namerno a onda zalis zrtve?

Svasta!

(уторак, 18. јун 2019, 11:52) - anonymous [нерегистровани]

Ništa

To ne vredi. Hteli ste da unistite jedan narod samo zato što nije dao da mu otmu deo svoje zemlje. Mi to nikad niti cemo oprostiti niti zaboraviti. Tzv. Kosovo za Vas je drzava za nas nije niti ce ikada biti i tačka.

(уторак, 18. јун 2019, 11:40) - anonymous [нерегистровани]

Licemerje!

I bezobrazluk!