Клан Косова: "Најгори сигнал" за приштинске власти

Европски савет оштро је критиковао приштинске власти и затражио укидање такси на робу из Србије и Босне и Херцеговине, што је и услов Београда за наставак дијалога и састанак у Паризу. Заменик косовског министра спољних послова Енвер Хоџај, упркос упозорењима Брисела, верује да ће доћи до састанка у Паризу.

Како сазнаје Клан Косова, на данашњем састанку Европског савета неће бити усвојена одлука за визну либерализацију за грађане Косова и Метохије, а затражиће се укидање такси без одлагања, како би дијалог Београда и Приштине могао да се настави.

Та телевизија оцењује да је ово "најгори сигнал" за приштинске власти откад Европски савет износи своје закључке.

Додаје се да је мишљење Европског савета "снажно, јасно и узнемирујуће" и да би требало да буде узбуна приштинским властима да своја дела спроводе другачије него до сада.

Хоџај, међутим, тврди да и даље верује да ће до састанка у Паризу заказаног за 1. јул доћи, упркос томе што није испуњен захтев Београда за укидањем такси.

Сматра да су посете дипломата из Француске и Немачке Београду и Приштини пре три недеље заправо биле припреме за разговоре у Паризу.

Према његовим речима, Приштина не угрожава дијалог, упркос, како каже, изјавама које долазе од званичног Београда.

Додаје да приштинске власти на дијалог гледају као на "инструмент који ће довести до нормализације односа".

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 18. јун 2019, 20:07) - anonymous [нерегистровани]

Stvorili ste monstruma,.....

Pa ga sad ljuljajte,hranite,oblacite i podrzavajte,nema vam druge gospodo iz EU i SAD.Ratne zlocince ste sa crne liste terorista pretvorili u politicare,lidere,predsjednike i spustili se na njihov nivo.I jos ih docekujte sa svim vojnim pocastima i u svom kabinetu im sami sipajte kafu u soljicu,cime dokazujete svoju beskonacnu mrznju prema srpskom narodu koji je,na svim poljima,zaduzio cijeli svijet.

(уторак, 18. јун 2019, 19:27) - anonymous [нерегистровани]

Gljive ludare

Al su se ovi u Pristini najeli ludih pecuraka ili bunike i to muski svi na nekom tripu ali eto uspeva im da vuku i EU i Ameriku za nos

(уторак, 18. јун 2019, 14:35) - anonymous [нерегистровани]

E jeste, prestrašili se

Ne mogu oni više od evropskih "kritika", nakon što im ista Evropa zajedno sa tata Klintonom poklonila sopstvenu teritoriju da rade šta im volja. Ma ajde bre, to su priče za malu decu. Dovoljno da šiptari otvore usta o kulisama njihove saradnje '99 pa da padnu nekoliko vlada u Evropi. A to znaju i jedni i drugi.