СзС: Састанак са Макроном изостао због ненамерне дипломатске грешке

Савез за Србију је саопштио да је молба за састанак са француским председником Емануелом Макроном предата 9. јула, али да, како верују, из техничког разлога није дошла до француског председника.

Савез за Србију истакао је важност односа са Француском. Односи две земље важнији су и трајнији од било које власти, наводи се у саопштењу СЗС-а.

"Уверени смо да наша писана молба за састанак са француским председником која је предата 9. јула, из техничких разлога није се нашла у поседу Емануела Макрона и сигурни смо да је у питању последица ненамерног дипломатског неспоразума", додаје се у саопштењу.

Савез за Србију ће, како се наводи, имати могућност да најужем тиму председника Макрона представи виђење реалног стања у Србији, као и ситуације у региону.

"Сматрамо и да је Александар Вучић приликом сусрета са Макроном још једном злоупотребио положај шефа државе за своје страначке интересе, пословне комбинације и личну промоцију", наводи се у саопштењу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 16. јул 2019, 15:57) - Drago [нерегистровани]

Kompas

Posetu Makrona Srbiji, nazvati manipulacijom i poslovnim aranžmanima predsednika države je uvreda ne samo za Srbiju, već i za francuskog predsednika.

(уторак, 16. јул 2019, 12:04) - DAN [нерегистровани]

I njemu dosta

Gospodo, i njemu je dosta protesta a kamoli ovde ! jedva se jednih izvukao !! Misliće da ga i ovde gone žuti prsluci !