Макрон завршио посету Србији, Вучић га испратио

Председник Француске Емануел Макрон завршио је дводневну посету Србији, а до авиона на Aеродрому "Никола Тесла" испратио га је председник Србије Александар Вучић.

Растанак двојице лидера био је срдачан, као што је био и сам дочек високог госта из Париза.

Вучић је Макрона испратио уз црвени тепих и постројену гарду Војске Србије.

Маркон је јуче имао званичне састанке и друге активности, којима је печат дало његово обраћање код Споменика захвалности Француској и поруке српском народу да су Француској и даље "у срцу".

Такође, двојица лидера одали су почаст и браниоцима Београда и српској хероини из балканских и Првог светског рата Милунки Савић.

Данас, другог данас посете Макрон је, заједно са Вучићем, разговарао са студентима из Регионалне канцеларије за сарадњу младих (RYCO) из целог региона.

Након тог састанка, за крај посете, Макрон је разговарао и са уметницима и истакнутим јавним личностима наше земље, који представљају спону између Србије и Француске.

Током посете, француски председник је послао јасне поруке по питању Косова и Метохије, европских интеграција и сарадње Србије и Француске.

Истакао је да ће се ангажовати да се обнови дијалог и постигне свеобухватни, трајан и компромисан споразум, те да ће одржати специјални састанак са руководством Београда, Приштине и канцеларком Немачке Ангелом Меркел, с циљем да се омогући постизање споразума.

Макрон је истакао и да ЕУ мора да се реформише да би била спремна да прими Србију, да је Србија велика европска држава и нација која има своје место у Европи, али да и сама мора да настави реформски пут.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(уторак, 16. јул 2019, 22:31) - miki [нерегистровани]

poseta

Najzad i EU da shvati da je kompromis jedino resenje krize na KiM.

(уторак, 16. јул 2019, 20:15) - Mile [нерегистровани]

Komentar

Ovo je na kraju zaista istorijska poseta.

(уторак, 16. јул 2019, 14:30) - domaci kajmak [нерегистровани]

Sjenica

kad god pozelis ponovo u Srbiju sva vrata su ti sirom otvorena

(уторак, 16. јул 2019, 14:17) - Ana [нерегистровани]

Cast

Bila je velika cast ugostiti Makrona.

(уторак, 16. јул 2019, 13:58) - anonymous [нерегистровани]

France!

Mogu reci da Makron stoje urado u Srbiji,dajese ponasao kao obican gradanin to nije nigde uradio dosada,pa cak ni Francuskoj.Mi Srbi i Srpskog porekla u Francuskoj mu kazemo ,Merci Makron,i bravo Vucic.

(уторак, 16. јул 2019, 13:55) - anonymous [нерегистровани]

lako li se damo prevariti

Predvidjamo da cemo kada se osvestimo, shvatiti da smo opet izigrani i iskorisceni. Francuska ce dobiti sve zbog cega je dosla, a mi cemo dibiti jedno veliko nista od onog sto smo ocekivali da ce nam poseta doneti. Sudim da ce efekat biti podjednak kao i novembra prosle godine. Doduse...ovog puta smo sami sebe smestili u prvu red. Tada smo bili u trecem iza orkestra.

(уторак, 16. јул 2019, 13:34) - Milica Milicic [нерегистровани]

Poseta Makrona

Poseta koja ce podici nivo saradnje i podrske Francuske i Srbije.