Тачи реаговао на Харадинајеву оставку: И мој саветник позван у Хаг

Косовски председник Хашим Тачи рекао је да је о позивима на саслушање пред Специјалним судом за злочине ОВК, који су упућени Рамушу Харадинају и Бислиму Зурапију и његовом саветнику сазнао из медија, наводећи да ће наредне потезе дефинисати у складу са уставним овлашћењима.

"Са жаљењем сам примио вест да је Специјални суд на разговор позвао мог саветника и бившег шефа главног штаба ОВК Бислима Зурапија и некадашњег команданта зоне Дикађин Рамуша Харадинаја, као и још неке бивше официре ОВК", рекао је Тачи.

Тачи је рекао и да је за одлуку Рамуша Харадинаја да поднесе оставку на место премијера сазнао из медија.

Косовски председник је рекао и да жали због Харадинајеве одлуке, али и да ће наредне потезе дефинисати у складу са законским и уставним овлашћењима.

"Верујем у чистоту борбе коју је водила ОВК и верујем у високе моралне стандарде бораца за слободу. Нико не може нарушити вредност наше слободе и рата који је водила ОВК", закључио је Тачи.

Како је најављено у Приштини, Тачи ће се ускоро састати са лидерима политичких странака након чега ће донети одлуку да ли ће именовати новог мандатара за састав владе или ће расписати превремене изборе.

На оставку косовског премијера Рамуша Харадинаја стижу реаговања из Београда и Приштине.   

број коментара 13 Пошаљи коментар
(субота, 20. јул 2019, 14:54) - Slobodan [нерегистровани]

Komentar

Neverovatno koliko intelektualaca, akademika, naucnika- na jednom mestu!!!

(субота, 20. јул 2019, 06:59) - anonymous [нерегистровани]

Nadimak mu je "zmija"

A kada ce tebe Hashime?
Bolje oni, nego Srbi da te pozovu....

(петак, 19. јул 2019, 22:30) - anonymous [нерегистровани]

Ono sta je bitno

Sta Srpsko tuzilastvo ima od dokaza i da li ima zive svedoke koji mogu da potvrde optužnicu. Sve ostalo je irelevantno.

(петак, 19. јул 2019, 22:30) - anonymous [нерегистровани]

Holivud za naivne.

Da se ozbiljno postupilo bila bi racija u vladi i ni jedan covek ne bi ostao tamo, jer bi bili svi deportovani u Hag.Ali ovo je jedan od mnogih scenarija zapada, pre svega Amerike. Pretpostavljam da ce se svi vratiti nevini i da ce onda jos vise dobiti krila za svoja nedela pod scenarijem zapada.

(петак, 19. јул 2019, 21:48) - anonymous [нерегистровани]

Lepo procenio Hag

Sve sami zlocinci.

(петак, 19. јул 2019, 20:20) - Miki [нерегистровани]

Pošteno

Pa ceo vrh tzv. Kosovske vlasti,predsednik, premijer, savetnici, ambasadori, ministri, sve zločinac do zločinca. Ali i ovo je igra, malo da ga nauče pameti i ajmo nazad.

(петак, 19. јул 2019, 19:12) - anonymous [нерегистровани]

Ciscenje ratnih kadrova...

Dakle,Amerika je pocela ciscenje ratnih zlocinackih kadrova u Pristini jer je uvidjela da ih podrzavanje ratnih zlocinaca ne vodi nigdje i da slobodni svijet vise ne prihvata njihovu silu kao glavni argument u vodjenju svjetske politike.Zato su i osnovali sud u Hagu za kaznjavanje zlocina OVK kako bi se oslobodili tih zlocinaca i doveli nove kadrove koji nisu bili umijesani u ratne zlocine,a sve u cilju daljeg nastojanja otimanja srpske AP KiM.
Medjutim,svijet se neumitno mijenja i Zapad nije vise u situaciji da svoje mracne ciljeve postize silom.

(петак, 19. јул 2019, 18:50) - anonymous [нерегистровани]

E vala

dojadili su!

(петак, 19. јул 2019, 18:34) - anonymous [нерегистровани]

Реакција

Мене чуди како рамуш једноставно није рекао да неће да иде у Хаг и нико му ништа не би могао. Када све дрибла овим таксама, то фарса суђење је још лакше могао да избегне.

(петак, 19. јул 2019, 18:33) - milan lala [нерегистровани]

UCK -teroristi

. " Cistota borbe i veliki moral teroristicke UCK " sacuvaj nas Boze bestidne izjave, coveku se povraca od izjava zlocinca Tachija o borbi zlocinacke teroristicke UCK . Kad tad svi cete vi iz UCK odgovarati za teske ratne zlocine .